UMi Z – camera foto cu performante de top si functii touch-free

By | ian. 16, 2017

Pe langa o constructie atragatoare, specificatii de top si software bine pus la punct, un smartphone modern trebuie sa fie completat si printr-o experienta foto pe masura. Daca vi s-a intamplat vreodata sa capturati zeci de fotografii si dupa sa constatati ca sunt blurrate si pline de zgomot, atunci probabil ca stiti cat de important e sa ai un senzor foto performant, dar si un software optimizat, capabil sa proceseze in timp record datele primite de la acesta, dar si comenzile generate la nivel de interfata.

Pana in prezent, smartphone-urile chinezesti de buget nu prea reuseau sa impresioneze din acest punct de vedere. In general, problema nu era data doar de senzor, ci si de ISP-ul responsabil cu procesarea imaginii care, in cazul terminalelor cu chipset MediaTek, era destul de saracacios in ceea ce priveste algoritmii de postprocesare. Din fericire, compania chineza a depus eforturi substantiale pentru a se alinia cu principalul competitor din industrie, Qualcomm, iar actualul procesor de top, MediaTek Helio X27, nu doar ca impresioneaza prin dotari impresionante pe partea de procesare, ci si prin diversele tehnologii si componente avansate dedicate prelucrarii imaginii.

Printre putinele telefoanele de pe piata ce au in dotare noul chipset cu procesor deca-core se numara si UMi Z. La bordul terminalului mai gasim un ecran Full HD cu diagonala de 5.5 inch, 4 GB de memorie RAM, un acumulator cu capacitate de 3780 mAh, precum si elemente de conectivitate aliniate dupa standardele actuale – dual SIM 4G si Wi-Fi in standardele b/g/n pe 2.4 si 5 Ghz. Dupa cum va spuneam, un detaliu foarte important pe care trebuie sa-l luam in calcul atunci cand achizitionam un smartphone este camera foto.

UMi Z integreaza un senzor cu rezolutie de 13 MP, completat prin tehnologia PDAF, un senzor de detectie de faza, un modul Quad-LED si, ce e probabil cel mai important, o aplicatie de fotografiere simpla, rapida si bogata in functionalitati. Sunt prezente, de asemenea, si cateva optiuni de fotografiere touch-free:

Dupa cum sugereaza si numele, functia Smile Detection detecteaza zambetul si declanseaza automat capturarea imaginii, aplicand totodata si diverse filtre menite sa imbunatateasca aspectul tenului si balansul de alb.

Pe langa Smil Detection, UMi Z mai vine si cu Gesture Detection, o functie foarte des regasita si pe modelele producatorilor consacrati. Printr-un set de gesturi predefinite, utilizatorii pot activa un temporizator de 3 secunde care, la fel ca si Smile Detection-ul amintit anterior, declanseaza camera foto si aplica un set de filtre spre a obtine nu doar o calitate ridicata a imaginii in termeni de zgomot si focalizare, ci si o atenuare perfecta a detaliilor nedorite.

Pentru o perioada limitata de timp, UMi Z poate fi precomandat la pretul promotional de 219.99 $. Mai multe detalii pe pagina oficiala.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.