Tinder – Avem telefon, deci poate si partener

By | mart. 20, 2015

Tinder dating app photo

“Te plac. Ma placi. Hai sa vorbim!”

Acest rationament sta la baza majoritatii retelelor de tip social network.

Mi-am instalat Tinder din curiozitate dupa ce am auzit de el pe la cunostinte. Nu sunt foarte multi care vorbesc despre aceasta aplicatie la modul serios. Unii o trateaza din punct de vedere tehnic, altii vorbesc despre filosofia acestei aplicatii sau nu vorbesc deloc. Cei care vorbesc, atentioneaza din prima ca si-au instalat-o doar din pura curiozitate si nu pentru hookups (termen preluat de la o tipa intalnita pe Tinder) desi descriera aplicatiei este “A new approach to meeting those around you”.

Pentru inceput, aventura incepe cu un cont pe baza celui de pe Facebook. Sa nu ne fie frica! Aplicatia promite ca nu ve va da in vileag pe Facebook, asadar ceilalti nu vor stii ca utilizam Tinder. Logarea cu ajutorul contului de Facebook faciliteaza intr-o oarecare masura procesul de inregistrare. Pagina de profil va fi completata cu numele si pozele preluate de pe Facebook. Ceea ce nu este setat preliminar este sectiune “About you” unde putem pune citate sau cine mai stie ce in limita a 500 de caractere. Pentru a ajunge pe profil, din meniu (sus in stanga), apasam pe numele sau poza de profil.

Tot din Meniu, mai putem selecta ce fel de notificari dorim sa ne atraga atentia (New Matches, Messages, Moment Likes) si distanta maxima pana la care putem gasi noi persoane.

Din meniu, la Discovery Preferences selectam aria din jurul nostru (iti da senzatia ca esti centrul Pamantului) pentru a intalni persoane cat mai aproape de noi. Tot pentru filtrare putem selecta sexul persoanelor potentiale de intalniri si intervalul de ani . Eu am lasat optiunea Discovery activa. Asta inseamna ca, persoanele de sex opus pot sa ne vada in lista lor. Daca dezactivezi aceasta optiune, cred ca-ti dai seama ce se intampla :)

Am terminat cu setarile, acum urmeaza treaba grea. Putem selecta “Like” ori “I don’t like him/her”. Sa nu ne grabim sa dam like-uri peste like-uri! In primul rand, avem o cantitate limitata de aprecieri. Pe zi avem un numar maxim de likeuri pe care le putem impartasi. Daca vrem sa dam foarte multe likeuri (avem timp de pierdut) trebuie sa platim. Tinder ne anunta cand am terminat likeurile printr-un pop-up. :(

Desi toata filosofia sta in spatele acestor like-uri, aplicatia nu se rezuma la atat. Daca suntem o fire mai pretentioasa si nu ne multumim cu o imagine, prin accesarea imaginii reprezentative, ajungm pe pagina de profil a persoanei unde sunt mai multe poze, vedem cat de departe se afla, cand a fost activa ultima data, daca impartasim grupuri pe Facebook si poate cateva informatii personale despre ea.

Spre deosebire de clasicul social network, aici nu putem sa ne bagam in seama in mod aleator. Ii apreciem frumusetea dar nu putem coresponda direct cu persoana respectiva. Daca i-am atras atentia cu un like si persoana respectiva ne place atunci suntem compatibili sa vorbim.

In urma expertizei, iti dai seama din nou de puterea femeii (fara nicio urma de sexism). Dupa 100 de likeuri, ca baiat/barbat modest, fara poze photoshopate sau facute de un expert, ai sanse sa obtii 1 sau 2 matchuri. Sunt sanse sa obtii un numar de telefon in 5 minute de conversatie, sunt sanse desi ti-a dat like sa nu-ti raspunda la mesaje si in ultimul rand sunt cele indecise care vor sa petreceti mult timp in conversatii virtuale (“aici sau cel mult pe facebook”).

O alta aplicatie similara ar fi Hot or Not! care catalogheaza in urma aprecierilor primite de la celelalte persoane cat esti de atragator. Filosofia e aceeasi: eu iti spun ca esti frumos/frumoasa, deci iti atrag atentia, apoi tu alegi daca vrei sau nu sa vorbesti cu mine.

Platforma Tinder nu isi propune sa inlocuiasca interactiunile autentice face to face, ci mai degraba sa ofere o alternativa rapida la celelalte retele sociale.

Aplicatia poate fi descarcata in mod gratuit din magazinul Google Play.

5
User Rating 5 (1 vote)
Sending