SMOK Vape Pen v2 Kit Review

By | nov. 27, 2020

Desi segmentul entry-level a migrat aproape in totalitate pe dispozitive pod, inca mai exista utilizatori ce prefera un design clasic tubular, usor de utilizat si de transportat. Vape Pen v2 este ultima aparitie de la SMOK pe acest segment de piata si vine cu cateva noutati importante: airflow ajustabil, coil-uri Vape Pen Meshed 0.15 Ohm si putere de pana la 60 W. Este un kit entry-level simplu, fara prea mari pretentii, dar care cred ca va satisface nevoile incepatorilor, mai ales datorita pretului de doar aproximativ 20 de dolari.

Specificatii SMOK Vape Pen v2:

  • Dimensiuni: 117.7 x 22 mm
  • Greutate: 94.5 grame
  • Capacitate acumulator: 1600 mAh
  • Putere maxima: 60 W
  • Interval rezistenta: 0.14 – 3.0 Ohm
  • Curent standby: < 50 uA
  • Capacitate tank: 3 ml (2 ml pentru versiunea EU TPD)

Inainte de a trece mai departe la analiza produsului tin sa va aduc la cunostinta ca modurile electronice, atomizoarele si alte dispozitive destinate vaping-ului sunt strict interzise persoanelor ce nu au implinit varsta legala pentru fumat. Producatorul mentioneaza ca in eventualitatea in care are suspiciuni cu privire la achizitia produselor sale de catre minori isi rezerva dreptul de a face verificari suplimentare pentru a stabili daca cumparatorul este sau nu eligibil pentru a cumpara respectivele produse. Acestea fiind mentionate, nu cumparati si nu utilizati dispozitive de vaping daca nu ati implinit inca varsta de 18 ani!

SMOK Vape Pen v2 soseste intr-o cutie compacta, cu elemente grafice simple pe fata, specificatii complete pe spate si elemente de identificare (nr. serial, lot, scratch code de autenticitate s.a.m.d.) pe lateral. In materie de accesorii, producatorul ne ofera in pachet cablul microUSB pentru incarcare, doua coil-uri de tip Vape Pen Meshed 0.15 Ohm, un ghid de utilizare in limba engleza si un warranty card. Varianta EU TPD, gasita la magazinele din tara, dispune de aceleasi accesorii, doar ca are o capacitate pentru tank de doar 2 ml, in conformitate cu reglementarile de la noi din regiune.

Dispozitivul aduce un design traditional, de vape pen, dupa cum sugereaza si numele si are un finisaj semi-mat, relativ rezistent la zgarieturi. Dispozitivul mai impresioneaza si prin aderenta excelenta, dar si prin ergonomie – avand o constructie tubulara, nu deranjeaza prin muchii taioase si se aseaza foarte bine in palma.

La fel ca mai toate device-urile de tip all-in-one de pe piata, conectorul pentru atomizor este unul proprietar, asadar nu aveti optiunea de a opta pentru alt tank.. Din punct de vedere al dimensiunilor, putem spune ca discutam despre o configuratie extrem de compacta, Vape Pen v2 masurand doar 117.7 mm inaltime si 22 mm diametru, iar greutatea este de doar 94.5 grame, cu tot cu atomizor instalat. Spre deosebire de modelele mai vechi insa, sticla nu mai beneficiaza de protectie prin sectiuni metalice, insa poate fi schimbata. Din pacate, producatorul nu a inclus o sticla de rezerva in pachet, asa cum am observat in cazul modelelor mai scumpe.

Pe partea din fata a lui Vape Pen v2 nu gasim decat butonul de declansare cu LED si inscriptia cu numele modelului. Principiul de operare este foarte simplu si asemanator cu cel al bateriilor clasice eGo, cu care probabil ati avut contact: cinci apasari succesive pentru pornirea si oprirea dispozitivului, o apasare pentru declansare (limitata la opt secunde din motive de siguranta) si trei apasari succesive pentru afisarea nivelului de incarcare al acumulatorului. Acesta din urma nu este foarte precis, insa este binevenit in contextul in carem majoritatea kit-urilor de acest fel nu oifera  niciun fel de indicator pentru baterie. LED-ul se aprinde verde cand acumulatorul este incarcat in proportie de peste 70%, galben cand se afla intre 30 si 70% si rosu cand se situeaza sub 30%. Butonul de declansare aduce un feedback placut, tactil la apasare si se declanseaza foarte usor. In plus, nu pare ca are tendinta de a se declansa accidental in buzunar si nu cred ca vor fi probleme la eventuale contacte cu lichid.

Marea dezamagire pe acest model este la capitolul incarcare, Vape Pen v2 venind cu arhaicul port microUSB. De asemenea, curentul maxim de incarcare este de doar 0.67, conform fisei tehnice oferite de producator. Prin urmare, timpul de incarcare este destul de indelungat – aproape trei ore dupa estimarile mele, chiar si cu un alimentator mai rapid. Exista insa unele avantaje. Dispozitivul nu se incalzeste deloc pe parcursul procesului de incarcare si poate fi utilizat si in regim passthrough, inca din primele minute de conectare a alimentatorului.

Noul SMOK Vape Pen poate opera la puteri de pana la 60 W, puterea fiind ajustata automat in functie de coil-ul atasat. In utilizarea de zi cu zi, Vape Pen v2 s-a comportat exemplar, livrand un curent stabil, fara intrari in PWM (pulsatii) nici macar la un nivel minim de incarcare a acumulatorului. In ciuda coil-urilor de 0.15 Ohm, nu mi-a creat in niciun moment impresia ca este pus in dificultate, electronica fiind foarte bine optimizata. Cat despre durata de viata a bateriei, rezista cam o zi de utilizare medie spre intensiva si aproape doua daca il folositi mai rar. Bineinteles, autonomia variaza simtitor de la un utilizator la altul, insa pe mine nu m-a dezamagit de loc. Se comporta relativ similar cu un mod single battery din acest punct de vedere.

Principala surpriza a noii revizii este airflow-ul ajustabil prin inelul circular de la baza atomizorului. Dispune de doua canale de aerisire generoase, iar la nevoie poate fi facut restrictiv. Sistemul de umplere este tot prin sistem top filling, insa capacul de sus nu este glisabil ca pe tank-urile TFV, ci se desurebeaza. Si am avut fix aceeasi problema ca pe Vape Pen-urile anterioare. Daca se strecoara putin lichid intre top cap si garnitura ramane intepenit si cu greu il mai poti scoate. Solutia nu este deloc una eleganta, insa ajuta la reducerea costurilor. Decupajele de umplere sunt insa foarte largi si puteti folosi fara griji chiar si pipete cu varfuri mai groase.

Coil-urile se ataseaza direct de mod printr-un conector proprietar, asadar nu aveti posibilitatea de a migra spre un tank alternativ. Capacitatea tank-ului este, din nefericire, de doar 3 ml (2 ml pentru versiunea EU TPD), iar asta va va forta sa-l umpleti destul de des, mai ales ca coil-ul Vape Pen Meshed 0.15 Ohm care mananca lichidul repejor. In fine, asta e conceptul de all-in-one. O implementare cu conector standard pentru atomizoare ar fi adaugat la costuri si dimensiuni, iar Vape Pen v2 isi propune sa ofere un raport pret/performanta cat mai bun.

O alta surpriza este tipul de coil folosit – Vape Pen Meshed 0.15 Ohm. Acesta dispune de un canal de aerisire vertical larg imbracat in mesh. Ofera airflow si aburi din plin, fara suierat la inhale, aroma profunda si alimentare excelenta cu lichid, indiferent de vascozitatea sa. Am testat cu lichide VPG 70/30 si VPG 50/50 si nu au existat probleme cu dry hit-uri, scurgeri sau denaturari ale aromei dupa o sesiune intensiva de chain vaping. Cat despre durata de viata, nu am observat sa se degradeze in cele cateva zile de testare intensiva.

Concluzie

In ciuda faptului ca ataca segmentul de piata entry-level, SMOK Vape Pen v2 se face remarcat printr-un raport pret/performanta excelent, superior implementarilor anterioare din serie. Ofera performante decente chiar si pentru utilizatorii cu pretentii si are un principiu de operare foarte simplu. Asigura aburi din plin, o reproducere foarte buna a aromei si o autonomie surprinzator de buna. In plus, de data aceasta avem si control pe airflow, lucru caruia i-am cam simtit lipsa pe modelele precedente Vape Pen. Singurele inconveniente majore ar fi sistemul de umplere, care are tendinta de a ramane intepenit si portul de incarcare microUSB.

SMOK Vape Pen v2 este disponibil pe variantele de culoare Red, Stainless Steel, Black, 7-Color, Gold, Blue, si Gun Metal, iar pretul este foarte bun – doar 20.52 dolari la Fasttech.