SMOK Thiner Review

By | aug. 23, 2021

Industria vaping-ului evolueaza constant si de multe ori, in incercarea producatorilor de a atrage un public cat mai larg, suntem intampinati de noi retete de design, mai mult sau mai putin atractive. Cu toate acestea, ceea ce pentru multi e o ciudatenie, pentru altii poate fi exact ceea ce cauta. In aceasta categorie as include SMOK Thiner, un dispozitiv pod care isi propune sa ofere o experienta mouth to lung intr-un format cat mai compact posibil. Dispozitivul are dimensiunile unui card de credit, insa nu face concesii exagerate la nivel de dotari. Poate opera la puteri cuprinse intre 5 – 25 W, are acumulator integrat de 700 mAh, incarcare prin USB tip C si pod incapator de 4 ml. Dupa cum veti descoperi pe parcursul acestui review, Thiner este un dispozitiv foarte potent raportat la dimensiunile sale. Este deja disponibil pe piata la pretul de doar 25.95 dolari (aprox. 110 Lei, fara TVA) si vine pe sase variante de culoare: Black, Grey, Silver Red, Silver Lake Blue, Silver Blue si Blue Purple,

Inainte de a analiza noul Thinner de la SMOK Thiner sa va reamintesc ca modurile electronice, atomizoarele si alte dispozitive destinate vapatului sunt strict interzise persoanelor ce nu au implinit varsta legala pentru fumat, in conformitate cu reglementarile locale legate de vanzarea produselor din tutun si a derivatelor acestora. Producatorul mentioneaza ca in eventualitatea in care are suspiciuni cu privire la achizitia produselor sale de catre minori isi rezerva dreptul de a efectua verificari suplimentare pentru a stabili daca clientul este sau nu eligibil pentru achizitionarea produselor sale. Acestea fiind spuse, va recomand nu achizitionati si sa nu utilizati dispozitive de vapat daca nu ati indeplinit inca varsta legala pentru fumat.

Specificatii SMOK Thinner:

 • Dimensiuni: 88 x 43 x 10 mm
 • Greutate: 47.3 grame
 • Capacitate acumulator: 700 mAh
 • Interval putere: 5 – 25 W
 • Curent standby: <50 uA
 • Interval rezistenta: 0.6 – 3.0 Ω
 • Incarcare: USB 5V, pana la 0.9 A

SMOK Thiner vine intr-o cutie de carton foarte compacta. Dotarile principale si reprezentarea grafica a kitului sunt pe fata, iar continutul pachetului si elementele de autenticitate (holograma, scratch code si numar lot) pe spate. In materie de accesorii primim in pachet doar un pod Thiner cu coil de 0.8 Ω si capacitate de 4 ml, un cablu de incarcare USB tip C si un manual de instructiuni. Versiunea EU TPD ofera aceleasi dotari, mai putin capacitatea podului care este limitata la 2 ml in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Design-ul l-as cataloga ca indraznet si cred ca este deja evident ca accentul este pus mai ales pe dimensiunile cat mai compacte si mai putin pe functionalitate. Dispozitivul are o constructie metalica, cu recipient pod din policarbonat, iar ca dimensiuni este foarte similar cu un card de credit – 88 mm lungime, 43 mm latime si 10 mm grosime, in timp ce greutatea este de doar 47.3 grame. Nu are certificare pentru protectie la lichide si praf, iar display-ul de pe partea frontala este monocrom si foarte mic, acesta afisand doar informatiile esentiale: puterea selectata, rezistenta coil-ului si numarul de declansari puffuri. Desi puterea este reglabila in intervalul 5 – 25 W, trecerea de la o putere la alta este destul de dificila, fiind necesara apasarea lunga a singurului buton fizic. Da, ati citit bine, SMOK Thiner are un singur buton, concesie facuta probabil pentru a reduce dimensiunile, dar si costurile. Principiul de functionare este urmatorul: cinci apasari succesive rapide pentru pornirea si oprirea dispozitivului, apasare succesiva rapida de trei ori pentru ajustarea puterii si apasare lunga pentru resetarea puff counter-ului.

In rest, constructia este foarte buna avand in vedere proportiile si e de apreciat ca SMOK s-a abtinut in a include elemente glossy, predispuse la urme de amprente si zgarieturi. De asemenea, avantajul unui setup atat de compact este de necontestat – il puteti strecura aproape oriunde si nu il veti simti absolut deloc in buzunar.

Are aderenta foarte buna si, contrar asteptarilor, proportiile minuscule nu deranjeaza in utilizare, suprafetele anodizate mate si muchiile curbate facandu-l foarte comod in utilizare. Declansarea alimentarii se face la inhale (auto draw), nu prin apasarea butonului asa cum credeam initial, asa ca ca nu veti fi nevoiti sa apasati prea des butonul minuscul de pe lateral. Asta inseamna si ca nu se va intampla sa se declanseze accidental in buzunar si ca nu va fi nevoie sa-l blocati periodic.

Incarcarea acumulatorului cu capacitate de 700 mAh se face prin intermediul portului USB tip C de la baza la curenti de pana la 0.9 A. In mod surprinzator, acumulatorul are nevoie de mai putin de o ora pentru incarcarea completa de la 0 la 100%.

Podul are capacitate de 4 ml si se ataseaza de dispozitiv printr-un sistem de prindere magnetic. Cum spuneam, mecanismul de declansare este auto draw la inhale si este foarte sensibil. Se declanseaza instant si nu creeaza deloc neplaceri. Ce creeaza neplaceri e coilul care nu poate fi schimbat – de indata ce rezistenta se degradeaza va trebui sa luati un nou pod. Umplerea se face prin scoaterea podului si desfacerea capacelului cauciucat de pe lateral, insa atentie – aveti nevoie de o pipeta cu varf subtire.

Airflow-ul este asigurat printr-o perforatie foarte ingusta, asadar discutam despre un dispozitiv pod destinat exclusiv utilizarii mouth to lung. Momentan, exista un singur tip de de pod/coil si nu exista o putere recomandata, aceasta fiind ajustata in functie de preferinte. Volumul de aburi este specific stilului mouth to lung, insa este suficient de bun pentru o experienta satisfacatoare, mai ales daca utilizati lichide cu saruri de nicotina. Se alimenteaza surprinzator de bine cu lichid, indiferent de vascozitate, insa decupajele pentru bumbac de pe coil este undeva la mijloc, asa ca trebui sa rotiti podul din cand in cand pentru a va asigura ca alimentarea cu lichid nu are de suferit. Nu am avut parte de scurgeri, dry hit-uri, suierat accentuat la inhale sau de alte probleme. Declansarea are loc aproape instant si nu am observat o degradare a experientei pe masura ce acumulatorul se descarca. De asemenea, coilul, in ciuda faptului ca nu poate fi schimbat, rezista onorabil. Nu s-a degradat absolut deloc in cele aproape doua saptamani de testare intensiva.

Si acumulatorul rezista onorabil, spre surprinderea mea. A rezistat o zi intr-un regim de utilizare mediu spre intensiv (aprox. 350 puffuri/declansari), iar la descarcarea completa l-am putut utiliza foarte comod in mod passthrough, multumita portului USB de la baza. Raportul cel mai bun performanta/consum de energie l-am gasit a fi undeva la 14 – 15 W, insa e posibil sa fie nevoie sa-l urcati nitel daca preferati aburi mai calzi si throat hit mai pronuntat.

Concluzie

SMOK Thiner ofera o experienta mouth to lung neasteptat de buna pentru un dispozitiv atat de compact si livreaza un raport foarte bun intre performanta si autonomie. Principalele inconveniente sunt limitarea la un singur tip de coil si faptul ca coilul nu poate fi schimbat, impunand schimbarea intregului pod. Compenseaza in schimb prin dimensiunile extrem de compacte, prin autonomia surprinzator de buna, dar si prin incarcarea foarte rapida. Il gasesc potrivit mai ales pentru utilizare ocazionala, cum ar fi iesirile in oras cand nu se doreste transportul unui setup voluminos.

Este disponibil pe sase variante de culoare: Black, Grey, Silver Red, Silver Lake Blue, Silver Blue si Blue Purple, iar pretul la Fasttech este de doar 25.95 dolari (aprox. 110 Lei, fara TVA). Un pachet cu doua poduri costa 7.36 dolari (aprox. 30 Lei, fara TVA)., insa dupa cum am mentionat si mai sus nu necesita inlocuire frecventa. V-as recomanda sa va faceti provizii de consumabile din timp pentru ca in pachet este inclus un singur pod.

Pro:

 • Extrem de compact si usor
 • Auto draw perfect functional, fara sincope
 • Incarcarea foarte rapida si port USB tip C
 • Foarte simplu de utilizat
 • Capacitate de 4 ml

Contra:

 • Coilul nu poate fi inlocuit
 • Un singur tip de coil
 • Un singur pod inclus in pachet