SMOK Stick V9 Max Review

By | ian. 18, 2019

Cu toate că în ultimii ani au insistat mai mult pe dispozitive din gama de top, cei de la SMOK nu au uitat de cei ce fac pentru prima dată trecerea la o țigară electronică și care, în cele mai multe dintre cazuri, nu își stabilesc sau nu dispun de un buget suficient mare pentru a achiziționa un mod performant, un atomizor și un set de acumulatori. Pentru aceștia din urmă există starter kit-uri, ce vin de regulă într-un design tubular, au acumulator și circuite de încărcare dedicate și sunt însoțite de un tank de performanțe medii, proiectat să asigure o tranziție mai ușoară de la țigările tradițioanale și să ofere o experiență satisfăcătoare, fără un consum considerabil de lichid sau investiții inițiale consistente.

Pentru acest segment de piață, SMOK a introdus recent Stick V9 Max Kit. Acesta include un mod tubular destul de compact, cu acumulator de 4000 mAh, și un atomizor sub-ohm cu capacitate de 8.5 ml (2 ml pentru varianta distribuită în Uniunea Europeană). Spre deosebire de kit-urile all-in-one, Stick V9 Max utilizează un conector standard pentru tank, prin urmare poate fi utilizat și cu alte tipuri de atomizoare. Din punctul meu de vedere, este o jucărie extrem de plăcută, foarte ușor de transportat și numai bună ca punct de început pentru un vaper. Totodată, nu impune procese de mentenanță complicate, iar volumul de abur livrat și aroma sunt de-a dreptul impresionante. Prețul este, la rândul său, foarte atractiv – doar 44 dolari (aprox. 180 Lei) la Fasttech. În plus, kit-ul este disponibil într-o sumedenie de variante de culoare (7-Color, Red, Blue, Black Plating, Gold, Stainless Steel), iar coil-urile sunt foarte accesibile.

Înainte de a trece la analiza dispozitivului țin să vă atrag atenția că modurile electronice, atomizoarele și alte dispozitive utilizate sau asociate cu vaping-ul sunt strict interzise persoanelor ce nu au îndeplinit vârsta legală de fumat în țara de reședință – 18 ani pentru România. Producătorul specifică că în eventualitatea în care are suspiciuni cu privire la achiziția produselor sale de către minori va efectua verificări suplimentare pentru a stabili dacă clientul este sau nu eligibil pentru a cumpăra și utiliza respectivele produse. Acestea fiind spuse, nu achiziționați și nu cumpărați dispozitive de vaping dacă nu ați îndeplinit încă vârsta de 18 ani!

De asemenea, vă rog să aveți în vedere faptul că varianta standard, cu tank de 8.5 ml, prezentată în cadrul acestui articol, poate fi achiziționată doar de la magazinele de specialitate din afară UE. La magazinele autohtone și la cele din restul europei veți găsi doar versiunea cu EU TPD cu capacitate de 2 ml. Dacă alegeți să cumpărați varianta standard, fără limitări în ceea ce privește capacitatea, ar trebui să luați în calcul potențialele probleme apărute la vamă, din cauza lipsei certificării produsului pentru piața locală. În general nu sunt probleme, însă există șanse, mici ce-i drept, să dați de un vameș mai arțăgos care să vă ia coletul la puricat.

Specificații mod Stick V9 Max:

 • Dimensiuni (înălțime x diametru): 87.8 x 28 mm
 • Greutate: 133.5 grame
 • Capacitate acumulator: 4.000 mAh
 • Tensiune ieșire: 2.5 – 4.1V
 • Putere: 60 wați (pe un coil de 0.15 Ohm)
 • Rezistență: 0.13 – 2.5 Ohm
 • Tensiune încărcare: 5V
 • Curent încărcare: 0.66A
 • Alimentare: până la 5V la 1A
 • Curent standby: <20uA (fără load)/<100uA (în load)

Specificații Stick V9 Max Tank:

 • Capacitate: 8.5 ml (2 ml pentru versiunea EU TPD)
 • Înălțime: 54 mm
 • Diametru: 35 mm
 • Greutate: 88.5 grame
 • Material: oțel inoxidabil
 • Conector: stanndard, 510

Ambalajul este viu colorat și solid, iar la interior există un strat gros de spumă pentru protecție suplimentară pe parcursul transportului.

Pe cutie sunt menționate specificațiile, varianta de culoare, o serie de elemente de identificare și holograma SMOK pentru verificarea autenticității, la care ar trebui să aveți mare atenție dacă achiziționați dispozitivulul de la un magazin mai puțin cunoscut. Mai multe detalii despre hologramă și verificarea autenticității pe site-ul producătorului.

Alături de baterie și atomizor, pachetul mai include două coil-uri (Mini V2 S1 0.15 Ohm Single Mesh Coil și Mini V2 S2 0.15 Ohm Quadruple Coils), câteva garnituri de rezervă pentru atomizor, un cablu microUSB pentru încărcare și, bineînțeles, un manual cu instrucțiuni și un certificat de garanție. Lipsește, din păcate, o sticlă de rezervă pentru tank, așadar, dacă vă știți neîndemânatic, recomandat ar fi să comandați câteva bucăți în plus atunci când achiziționați kit-ul.

Construcția device-ului, cu tot cu tank atașat, măsoară 141 mm lungime și 28 mm în diametru (35 mm pe partea din sticlă a atomizorului) și cântărește 222 grame, așadar este ideal nu doar pentru începători, neobișnuiți cu moduri box, ci și pentru aceia dintre voi care s-au saturat să care setup-uri de sute de grame atunci când ies la plimbare. Ce-i drept, modul este mai gros decât un vape stick obișnuit, însă nu pare să deranjeze prea tare mână sau în buzunar.

Pe față are un singur buton multifuncțional cu LED, care se aprinde la declanșare și prin care suntem notificați în legătură cu nivelul de încărcare al acumulatorului: verde la peste 70%, portocaliu la 30-70% și roșu la sub 30%. Butonul de fire livrează un feedback clicky, foarte plăcut la apăsare, se apasă relativ ușor și nu are tendința de a se declanșa accidental în buzunar. În plus, pare a fi foarte bine izolat împotriva unor eventuale contacte cu lichid și oferă un principiu de funcționare extrem de simplu, similar cu cel al bateriilor clasice eGO: cinci apăsări succesive pentru pornire și oprire, o apăsare pentru declanșare și trei apăsări succesive pentru blocare.

Cu toate că este un produs din zona entry-level, modul este destul de bine construit, tank-ul se înșurubează perfect în filet, iar vopseaua rezistă onorabil, chiar și după o perioadă îndelungată de utilizare. Finisajul este de tip semi-mat, sau brushed alluminium, prin urmare avem parte de o aderență foarte bună și de o rezistență decentă la zgârieturi.

Pe partea din spate găsim doar portul microUSB pentru încărcare. Modul livrează tensiuni de ieșire cuprinse între 3.3 – 4.5V și, conform specificațiilor listate de producător, se încarcă cu alimentatoare USB de până la 1A. Eu l-am testat cu mai multe tipuri de încărcătoare de smartphone, iar timpul de încărcare a fost de aproximativ patru ore. Indiferent de încărcătorul utilizat, modul nu se supraîncălzește, însă, din păcate, trecerea la un încărcător de 2A sau mai puternic nu aduce niciun avantaj în ceea ce privește timpii de încărcare. Compensează, în schimb, prin faptul că poate fi utilizat în mod passthrough. Altfel spus, îl puteți folosi chiar și atunci când bateria este epuizată, de îndată ce îl conectați la o sursă de alimentare. De asemenea, are la bord și foarte multe elemente de protecție: cut-off (trad. oprire alimentare) după 10 secunde, protecții scurtcircuit, rezistență joasă și supradescărcare acumulator), menite să prevină defectarea componentelor electronice și să asigure un nivel de siguranță sporit.

Cât despre autonomie, producătorul nu a mințit în privința capacității acumulatorului, iar cei 4.000 mAh chiar își fac simțită prezența. Indiferent de rezistența atomizorului și de stilul de vapat, V9 Stick Max face față cu brio unei zile de utilizare. Eu l-am folosit în combinație cu atomizorul din pachet pe coil-ul Mini V2 S2 0.15 Ohm Quadruple Coils și în unele zile am trecut chiar și prin două-trei plinuri, iar bateria încă stătea în picioare. În ceea ce privește puterea, pe coil-urile de 0.15 Ohm furnizate în pachet livrează o putere de aproximativ 60 wați, iar curentul livrat este curat, fără pulsații PWM sesizabile. Desigur, acest comportament l-am observat doar pe coil-urile din pachet și nu vă pot garanta că se comportă la fel de bine în alte tipuri de configurații. Nu prea i-am găsit neajunsuri, poate doar faptul că nu oferă posibilitatea reglării puterii, însă acest lucru era de așteptat având în vedere că este un mod în format stick.

După vă ziceam și la începutul articolului, pe lângă mod, în pachet mai este inclus și tank-ul Stick V9 Max Tank, însoțit de două coil-uri (Mini V2 S1 0.15 Ohm Single Mesh Coil și Mini V2 S2 0.15 Ohm Quadruple Coils) și câteva piese de rezervă.

SMOK Stick V9 Max Tank este un atomizor derivat din seria TFV Baby, fiind foarte asemănător din punct de vedere a construcției și a performanțelor livrate. Se adresează celor ce își doresc un tank cu performanțe foarte bune, însă la un preț ceva mai mic decât vârfurile de gamă TFV12 și TFV8 și într-o construcție un pic mai compactă. În mod evident, acest lucru nu ar fi fost posibil fără unele sacrificii la nivel de airflow, aromă și volum de abur. În ciuda acestor lucruri, coil-urile mai compacte un un avantaj important când vine vorba de ramp up time (trad. timp de încălzire rezistență) și consum de energie.

Elementele din construcție, precum filetele și garniturile sunt extrem de bine finisate, se asamblează rapid și perfect, iar sistemul de umplere top filling este mai prietenos ca niciodată. Nu mai are acea garnitură de-a lungul secțiunii superioare, iar canalul de umplere este mult mai mare decât pe seria TFV8 Baby. Astfel, tank-ul poate fi umplut inclusiv cu pipete cu vârf gros.

Airflow-ul se reglează de la bază și permite o ajustare relativ precisă. Totuși, nu cred că îl puteți restricționa suficient de mult încât să faceți un build mouth to lung. În plus de asta, atomizorul nu are încă o bază RBA disponibilă și nici coil-uri mtl.

Coil-urile incluse în pachet se comportă într-o manieră similară în termeni de airflow, aromă și volum de abur. Diferențele dintre Mini V2 S1 0.15 Ohm Single Mesh Coil și Mini V2 S2 0.15 Ohm Quadruple Coils sunt aproape insesizabile, cel din urmă având o aromă un pic mai profundă, dar un ramp up time ceva mai mare. Ambele rezistențe au fire mesh montate pe verticală și vin cu canale de aerisire destul de largi, prin urmare ne alegem cu aburi din plin, fără vreo restricție sesizabilă. Alimentarea cu lichid se face foarte bine pe amândouă, chiar și pe lichide de genul 90/10 VPG, însă pe coil-ul Mini V2 S2 0.15 Ohm Quadruple Coils rezistența se poate usca nițel după un “chain vaping” de câteva minute. Nu dă dry hit-uri, însă nici nu e o experiență prea plăcută. Referitor la durata de viață a coil-urilor, le-am folosit intens timp de câteva zile și nici unul dintre ele nu pare că s-a degradat în vreun fel. Ar trebui să țină cam 10-15 zile, însă poate varia simțitor dacă folosiți lichide dulci.

Concluzie

SMOK Stick V9 Max este poate cel mai impresionant starter kit pe care am avut ocazia să-l testez până acum. Vine cu un acumulator extrem de încăpător, care face față cu brio unei zile de utilizare intensive, are o construcție solidă, cu finisaje plăcute, și livrează performanțe rar întâlnite pe un dispozitiv de acest fel. Sincer să fiu, pentru cineva care nu a avut pe mână dispozitive mai performante, diferența dintre V9 Stick Max și un mod high-end poate fi insesizabilă. Îl găsiți la Fasttech la prețul de 44 dolari (aprox. 180 Lei). Este disponibil pe variantele de culoare: 7-Color, Red, Blue, Black Plating, Gold, Stainless Steel.

 • Rating
5.0