SMOK Stick One Basic Kit & Stick One Plus Kit [REVIEW]

By | apr. 10, 2015

smok-stick-one-starter-kit

Mulți dintre noi am făcut deja trecerea la vaporizatoare performante, cu capacități impresionante și build-uri care coboară chiar și sub pragul de 0.2 ohmi. Aceste vaporizatoare le atașăm de obicei pe moduri electronice care pot urca chiar și până la 200W putere și care acceptă de regulă 2 sau 3 acumulatori de tip 18650. Aducând în discuție toate aceste elemente putem spune că deja am intrat pe segmentul vaporizatoarelor de top, dedicate în mare parte vaperilor cu ceva experiență în spate.

Însă ce ne facem cu începătorii, cei care vor să încerce vapatul fără a investi sume astronomice în vaping gear? Din păcate, companiile care dezvoltă astfel de soluții neglijează utilizatorii care sunt la început de drum cu vaping-ul. Foarte puține companii sunt interesate să acapareze acest segment de piață, în principal din cauza profitului infim rezultat de pe urma dezvoltării unor astfel de soluții.

Doar câteva companii chineze, dintre care și SMOK, au perceput cerințele pieței și și-au concentrat eforturile pentru a dezvolta starter kit-uri performante și ușor de întreținut, dar care nu impun investiții importante din partea consumatorilor. Noi am testat noile starter kit-uri ale companiei, SMOK Stick One Basic și Stick One Plus Kit, și ne-am gândit să ne structurăm impresiile sub forma unui scurt articol.

dav

Înainte de toate, propun să facem o scurtă prezentare a produselor:

Stick One Basic Kit – include o baterie eGo Cloud Battery cu capacitate de 2200 mAh, un tank TFV4 Nano, o rezistență clapton de 0.3 ohmi, precum și o rezistență SS de 0.25 ohmi. În pachet mai dați de un vape band SMOK, un cablu de încărcare USB, un manual de instrucțiuni și câteva piese de rezervă.

Modul (bateria) măsoară 90 mm înălțime, are un diametru de 19 mm și cântărește 70 de grame. Operează la tensiuni cuprinse între 3.4-4.2 V și se încarcă la un curent de maxim 0.8A la o tensiune de 5V via portul microUSB. Testele efectuate au arătat ca bateria poate alimenta build-uri ce coboară chiar și până la 0.1 ohmi, însă în acest caz curentul nu va fi unul continuu, ci va fi unul PWM destul de neplăcut.

Stick One Plus Kit – include o baterie eGo Cloud Plus cu capacitate de 2000 mAh, un tank TFV4 Plus Tank, o rezistență clapton de 0.3 ohmi, o rezistență SS de 0.25 ohmi, un vape band SMOK, un cablu de încărcare microUSB, un manual de instrucțiuni, precum și câteva piese de rezervă.

Modul măsoară 72 mm înălțime, are un diametru de 24.5 mm și cântărește 87.5 grame. Operează la tensiuni cuprinse între 3.4-4.2V și acceptă build-uri ce coboară până la 0.1 ohmi, însă calitatea curentului este un pic mai bună, fără prea multe întreruperi.

dav

Tank-urile Micro TFV4 Plus și TFV4 Nano au o capacitate de 2.5, respectiv 2 ml dar, în ciuda dimensiunilor reduse, oferă o experiență de vapat foarte satisfăcătoare. Ambele funcționează cu același tip de coil-uri, iar Micro TFV4 Plus are avantajul că se poate folosi de cele 2 baze RBA disponibile (single și dual coil). Realizarea unor build-uri pe aceste baze este o operațiune destul de migăloasă, mai ales că spațiul de lucru este destul de limitat. Pe lângă acest lucru, nu prea le înțeleg rostul în contextul în care discutăm despre niște produse dedicate începătorilor. Începători care, în mod evident, nu au experiența necesară și nici răbdarea de a lucra pe o bază RBA foarte minusculă.

Tank-urile împrumută design-ul seriei TFV4, cu toate bunătățile incluse la bord: aerisire foarte foarte bună, umplere facilă pe sus și calitate foarte bună a filetelor. Singura chestie care nu îmi place la ele este că se umplu de zgârieturi una-două, fără să le pui printre chei sau alte elemente tăioase. Nu știu câți dintre voi sunteți pasionați de aspectul jucărioarelor voastre, însă pentru mine este un detaliu destul de important.

Înainte de a intra în alte detalii, trebuie să știți că în nici unul din pachete nu găsim un geam de rezervă pentru tank. Acum stau și mă întreb… Cam câți cenți ar fi costat un astfel de tank? Gândiți-vă că aceste produse își vor face debutul comercial în România de abia peste câteva săptămâni și, dacă te-a lovit ghinionul să spargi sticla tank-ului, te-ai ales o bucată de metal complet inutilă. În fine, vom încerca să trecem cu vederea acest aspect și să ne axăm mai mult pe performanța acestor mici vaporizatoare.

dav

Combo-ul Stick One Plus Kit mi se pare cel mai interesant din serie, în principal datorită proporțiilor relativ compacte și a performanțelor spectaculoase. La primul contact mi-am pus întrebarea dacă acesta este într-adevăr un starter kit pentru că în nici un caz nu seamănă cu unul. Această configurație m-a dat pe spate din absolut orice punct de vedere: volum de abur, ramp up time foarte redus și nu în ultimul rând aromă pe care o simți chiar mai bine decât pe frățiori mai mari TFV4 și mini TFV4 (probabil datorită camerei de ardere foarte înguste. Bateria s-a comportat onorabil pe ambele coil-uri incluse în pachet (micro fused clapton dual core și micro stainless steel dual core) și nu a intrat în PWM decât în momentul în care bateria era aproape descărcată.

dav

Că tot vorbim de baterie, capacitatea de 2000 mAh a acesteia ar trebui să reziste cu brio unei zile întregi de lucru, cel puțin într-un regim de vapat moderat. Încărcarea se realizează în aproximativ 3 ore dacă este utilizat un încărcător USB cu ieșire de 1A sau în 5 ore dacă alegem să încărcăm de la PC.

Calitatea construcției este bună, atât de bună încât am scăpat modul pe jos în repetate rânduri și nu avea nici măcar o zgârietura. Suprafața este ușor mată și previne apariția amprentelor, iar modul în care au reușit cei de la SMOK să integreze un acumulator cu capacitate de 2000 mAh încă mă fascinează.

dav

Cel de-al doilea kit din serie, Stick One Basic Kit, compus dintr-o baterie eGo Cloud Battery și un tank Nano TFV4 a reușit și el să mă impresioneze, însă nu la fel de mult ca cel despre care am vorbit mai sus.

dav

Nano TFV4 are aerul ceva mai restricționat, iar capacitatea de doar 2 ml s-a dovedit a fi insuficientă. Fără să exagerez, la un moment dat am ajuns să-i fac chiar și 6-7-8 plinuri pe zi. Cu toate acesta, experiența de vapat rămâne una satisfăcătoare, cu multe peste Ego One Mega, Aspire Cleito sau alte tank-uri ieftine. Pe lângă aer, și aroma parcă este un pic mai mută, însă în rest pălăria jos pentru chinezii de la SMOK! Au creat cel mai performant tank ultra compact pe care l-am întâlnit până în prezent!

Bateria eGo Cloud Battery are o capacitate cu 200 mAh mai mare decât eGo Cloud Plus, însă testul utilizării zilnice a arătat o autonomia chiar mai slabă decât aceasta. Probabil modul în care este optimizată partea electronică sau calitatea celulei în sine se fac responsabile pentru performanțele ușor inferioare. Chiar și timpii de încărcare au fost ceva mai mari: 4 ore la 1A și vreo 7 ore la 0.5A.

Nu recomand acest kit decât celor care cad în plasa design-ului ceva mai subțire.

Cei curioși trebuie să știe că principiul de funcționare al celor două moduri este foarte similar cu tradiționalele baterii eGo: 5 apăsări succesive pentru pornire/oprire, apăsare pentru declanșare și notificări privind starea de încărcarea a bateriei prin intermediul LED-urilor integrate sub butoane. Că tot vorbim de butoane, acestea au un feedback excelent și nu au tendința să se apese accidental în buzunar.

Pe lângă cele 2 coil-uri incluse în pachet (micro fused clapton dual core și micro stainless steel dual core) am testat și câteva coil-uri pentru mouth to lung disponibile separat, iar impresiile noastre le găsiți mai jos:

  • Micro MTL Core 1.8 ohmi – dedicat pasionaților de mouth to lung, cu aer foarte restricționat. Aroma este bună, ramp up time-ul destul de micuț, iar aburii sunt răcăroși. pufoși și satisfăcători.
  • Micro MTL Core 1.2 ohmi – aproape la fel ca și cel de mai sus, doar că aburul este un pic mai călduț și mai bogat în aromă.

Verdict

dav

dav

SMOK Stick One Plus și Stick One Basic sunt două starter kit-uri interesante care cu siguranță vor reuși să convingă un fumător înrăit să se reorienteze către o alternativă mai sănătoasă.

Ambele sunt distribuite la prețuri cuprinse între $27-31$. Dat fiind faptul că vapeshop-urile din România oricum nu oferă garanție pentru produsele pe care le comercializează, recomandarea noastră ar fi să vă orientați către magazinele online din China. De exemplu, cei de la Gearbest au pe stoc ambele variante și oferă livrare gratuită oriunde în lume.

Mai multe detalii despre produse găsiți pe website-ul SMOK.

Pro:

  • foarte accesibile
  • experiență de vapat foarte apropiată de cea a unor produse de top
  • întreținere ușoară și ieftină
  • construcție de foarte bună calitate, în ciuda prețului foarte redus

Contra:

  • n-ar fi stricat câte un tank de rezervă pentru fiecare