SMOK RPM160 Kit – pod cu dual 18650, putere de 160 W si capacitate de 7.5 ml

By | iun. 5, 2020

RPM160 Kit este ultima aparitie de la SMOK pe segmentul vaporizatoarelor pod si succesor al seriilor RPM40 si RPM80. Doar ca nu pare a fi tocmai un pod, ci mai degraba un hibrid care se abate destul de mult de la acest concept. RPM160 are dimensiuni peste medie si nu are bateria integrata, ci se bazeaza pe doi acumulatori de tip 18650.

Dupa cum sugereaza si numele, noul model poate urca pana la o putere de 160 W. Totodata, introduce mare parte din functiile pe care le regasim pe modurile clasice si se numara printre putinele device-uri pod ce ofera putere atat de ridicata si flexibilitate crescuta pe partea de autonomie.Are si un nou chip, pe numele sau IQ-160, care din spusele producatorului ofera o experienta mult mai consistenta decat majoritatea dispozitivelor pod de pe piata, asigurand, in acelasi timp, si un timp de declansare foarte mic, de doar 0.001 secunde. Pentru incarcarcarea acumulatorului are balanced charging, care previne dezechilibrele de incarcare intre acumulatori. De asemenea, mai vine si cu multe alte protectii – pentru supraincarcare, scurtcircuit, supradescarcare, detectare precisa pentru rezistenta atomizorului, supraincalzire si cut-off la 8 secunde de la declansare.

Pod-ul are capacitate de 7.5 ml, accepta toate coil-urile din seria RPM de la SMOK si introduce un nou model, RPM160 Mesh 0.15 Ohm Coil, optimizat pentru lung inhale, reproducere fidela a aromei si aburi din plin si cu o putere recomandata de 80 W. Umplerea recipientului se face de aceasta data fara scoterea acestuia din dispozitiv, prin lateral, cu scoaterea unui capacel din cauciuc. Prinderea pare a fi tot magnetica si ma astept sa fie la fel de buna ca pe seria RPM80. Nu stim insa prea multe de airflow, daca este sau nu ajustabil, insa judecand dupa dimensiuni tind sa cred ca are si canale de aerisire ajustabile.

Display-ul color deja nu mai este o noutate pentru astfel de dispozitive, dar merita mentionat, avand o diagonala mare de 0.96″ si afisand multe informatii utile: nivelul de incarcare pentru fiecare acumulator in parte, puterea, rezistenta atomizorului, tensiunea livrata, numarul de puff-uri si timpul de declansare. Alaturi de el se afla butoanele de ajustare, cel de fire, dar si portul microUSB pentru incarcare, insa nu cunoastem inca curentul maxim admis pentru incarcare.

Cantareste doar 120 grame si are doar 125 mm inaltime, 45 mm latime si 28.2 mm grosime. In ciuda faptului ca intra in categoria modurilor dual battery, considerate voluminoase in general, SMOK RPM160 Kit este foarte compact. In plus, de ce nu se recunoastem, are si un design impunator, in linie cu tendintele actuale.

SMOK RPM160 Kit Va fi disponibil in patru variante de culoare: Black Carbon Fiber, Red Carbon Fiber, Silver Carbon Fiber si 7-Color Carbon Fiber, iar daca e sa ne luam dupa randari, laturile sunt acoperite aproape in intregime dintr-un finisaj de fibra de carbon, chestie care ajuta foarte mult la aderenta si rezistenta in timp. Ca accesorii, kit-ul include un pod cu capacitate de 7.5 ml, doua coil-uri RPM 160 Mesh 0.15 Ohm, un cablu de incarcare microUSB si, bineinteles, un manual de utilizare.

Noul model de la SMOK este deja listat la Gearvita.id, insa pretul nu ne-a fost inca comunicat oficial – ma astept la un cost retail curpins intre $30-40. Ar trebui sa-l primesc cat de curand pentru testare si de abia astept sa impart impresiile mele cu voi.