SMOK G-Priv Baby Luxe Edition Kit Review

By | aug. 21, 2018

În momentul de față, SMOK este una dintre cele mai mari și inovatoare companii din industria vaping-ului. De la înființare și până acum, compania chineză și-au concentrat eforturile în vederea dezvoltării și producerii de dispozitive de calitate, distribuite pe clase de prețuri cât mai variate, pentru a le face atractive cât mai multor categorii de utilizatori. În prezent, portofoliul SMOK include atât produse din gama de top, destinate vaperilor cu pretenții, cât și soluții mid-range, adaptate utilizatorilor mai puțin pretențioși, ce nu doresc să investească o avere într-un setup de ultimă generație. Totodată, SMOK și-a ridicat constant standardele de calitate, prin lansarea de dispozitive din ce în ce mai performante, cu design-uri mai compacte și mai atrăgătare și cu un nivel de fiabilitate cât mai ridicat. SMOK este și o companie înclinată spre inovație, mare parte din dispozitivele din generație curentă integrând display-uri color, luminițe multicolore și un număr impresionant de opțiuni de personalizare, toate acestea aducând un interes crescut din partea utilizatorilor preocupați de high-tech.

Astăzi analizăm SMOK G-Priv Baby, un mod electronic single 18650, ce suportă puteri de până la 85 wați și care poate opera și în mod temperature control, la temperaturi cuprinse între 100 – 315 °C pe fire din Ni200, Ti și SS. Modul dispune și de un display color, cu rezoluție mare și touchscreen, ce se întinde pe aproape toată suprafața frontală. Varianta kit sosită la review are în pachet și un tank SMOK TFV12 Baby Prince cu capacitate de 4.5 ml, acompaniat prin două coil-uri (V8 Baby-Q4 0.4 Ω quadruple coils (preinstalat) și V8 Baby-Q2 0.4 Ω dual coils), două sticle pentru tank (una concavă cu capacitate de 4.5 ml și una dreaptă de 3 ml)și câteva garnituri de rezervă.

SMOK G-Priv Baby Kit poate fi găsit pe variantele de culoare Prism Rainbow, Black Red, Prism Gold, Purple, Prism Chrome, Green, Prism Gun Metal, Prism Blue și Red. La Fasttech este listat la precomandă la prețul de 73.68 dolari (aprox. 300 Lei, fără TVA). Alternativ, dacă nu aveți nevoie de tank, puteți achiziționa doar modul la prețul de 55.88 dolari (aprox. 230 Lei, fără TVA).

Specificații SMOK G-Priv:

 • Dimensiuni (înălțime x lățime x grosime): 75 x 51 x 29.2 mm
 • Greutate: 165 grame
 • Putere: 1 – 85 wați
 • TC: 100 – 315 °C, pe fire din Ni200, Ti și SS
 • Tensiune output: 0.5 – 9.0 V
 • Rezistență VW: 0.1 – 2.5 Ω
 • Rezistență TC: 0.05 – 2 Ω
 • Consum în standby: sub 400 uA

Specificații SMOK TFV12 Baby Prince:

 • Material: oțel inoxidabil
 • Capacitate: 4.5 ml (2 ml pentru varianta EU TPD)
 • Greutate: 55 grame
 • Înălțime: 53.7 mm
 • Diametru: 26 mm
 • Conector: standard, 510

Versiunea de SMOK G-Priv Baby Kit trimisă la review de către producător poate fi achiziționată doar de la magazinele de profil din China. Reglementările TPD, impuse la nivelul uniunii europene, prevăd o limită de capacitate de 2 ml pentru tank-uri. Prin urmare, în oferta magazinelor din România și din restul uniunii europene veți găsi doar varianta EU Edition cu tank de 2 ml. Modelul standard, pe care îl analizăm în cadrul acestui review, poate fi comandat de pe Fasttech, Gearbest, Heaven Gifts și de alte magazine de profil, însă vă rog să aveți în vedere faptul că trecerea produsului peste controlul vamal se poate dovedi dificilă în contextul în care comenzile transfrontaliere de dispozitive destinate inhalării de vaporii de nicotină sunt interzise pentru persoanele fizice. După cum vă ziceam și în articolele anterioare, reglementările din România vis-a-vis de țigările electronice sunt oarecum neclare și, sincer să fiu, nu știu să vă zic dacă aceasta limitare se aplică și modurilor electronice ce vin fără atomizor în pachet. Acestea fiind spuse, recomand maximă prudență atunci când doriți să comandați astfel de produse de la magazine din afara spațiului economic european. Ca o mențiune, multe magazine din Asia au început să ofere o opțiune denumită priority line, care vă scapă de controlul vamal și taxele aferente, dar care impun plata unui anumit comision la checkout.

Țineți cont că produsele trimise la review pot face parte din loturi inițiale, de preproducție, și pot avea unele mici imperfecțiune sau limitări de performanță în comparație cu unitățile retail. Nu vă faceți însă griji, producătorii adresează de obicei eventualele probleme până ca dispozitivele să ajungă pe piață, prin update-uri de firmware și/sau mici ajustări hardware. Din fericire, în cazul lui SMOK G-Priv Baby nu au existat probleme, unitatea primită la review comportându-se conform așteptărilor pe tot parcursul perioadei de testare.

Vă rog să aveți în vedere faptul că modurile electronice, atomizoarele și alte dispozitive destinate vaping-ului sunt strict interzise persoanelor sub 18 ani, conform reglementărilor locale legate de vânzarea produselor din tutun și a derivatelor acestora. Producătorul menționează că în cazul în care există suspiciuni cu privire la achiziția produselor sale de către minori, va efectua verificări suplimentare și va refuza onorarea comenzilor către persoanele ce nu au împlinit vârsta legală de fumat în țara de reședință.

SMOK G-Priv Baby Kit sosește ambalat într-o cutie de carton pe care sunt menționate specificațiile cheie, elementele de identificare (nr. serial, nr. lot ș.a.m.d.) și câteva instrucțiuni de utilizare. La fel ca în cazul celorlalte produse SMOK, conținutul pachetului este securizat prin câteva straturi de spumă.

În pachetul lui SMOK G-Priv Baby Luxe Edition Kit găsim modul propriu-zis, atomizorul SMOK TFV12 Baby cu capacitate de 4.5 ml, două coil-uri (V8 Baby-Q4 0.4 Ω quadruple coils preinstalat și V8 Baby-Q2 0.4 Ω dual coils), un cablu microUSB cu lungime de aproximativ 50 cm, pentru încărcare și upgrade de firmware, o sticlă de rezervă pentru tank dreaptă, un manual de instrucțiuni în limba engleză, un warranty card și diverse garnituri de rezervă.

La dimensiunile sale de 75 mm lungime, 51 mm lățime și 29.2 mm grosime, SMOK G-Priv Baby poate fi considerat unul dintre cele mai compacte moduri electronice single 18650 de pe piață. În plus, mulțumită suprafeței frontale acoperite de un touchscreen color și a liniilor de design agresive, inspiră și un aer ușor futurist. Muchiile sale sunt ușor curbate, iar acest lucru oferă un avantaj important la capitolul ergonomie. Totodată, materialele utilizate în construcție sunt de foarte bună calitate, îmbinările sunt perfecte, iar vopseaua semi-mată rezistă onorabil. În cele două săptămâni de testare, nu a prins nici măcar o singură zgârietură pe carcasă sau pe suprafața de sticlă a ecranului touchscreen. Așadar, nu ar trebui să existe motive de îngrijorare cu privire la durabilitatea vopselei.

Cum ziceam, pe partea frontală a dispozitivului avem un ecran touchscreen capacitiv color de dimensiuni generoase. Acesta aduce o densitate de pixeli relativ ridicată, astfel că nu veți putea distinge pixelii în mod individual, dar și un backlight destul de puternic, care face față chiar și outdoor, în bătaia razelor solare. Contrastul este, la fel, foarte bun, mai ales în comparație cu dispozitivele similare din generațiile anterioare. Interfața ne prezintă informațiile uzuale, dintre care amintesc puterea sau temperatura selectata, rezistența atomizorului, tensiunea furnizată atomizorului, numărul de declanșări  și nivelul de încărcare al acumulatorului. Spre deosebire de modurile cu control cu butoane fizice, pe SMOK G-Priv Baby toate ajustările se fac prin intermediul touchscreen-ului. SMOK a îmbunătățit nițel interfața față de primele generații de dispozitive G-Priv, astfel că butoanele sunt mai bine aranjate și dispun de suprafețe de contact extinse. Puterea sau temperatura se setează de pe ecranul principal, prin intermediul celor două butoane virtuale. Meniul poate fi accesat prin atingerea butonului prezent în partea stângă sus și ne oferă o sumedenie de reglaje și opțiuni de personalizare. De exemplu, putem ajusta profilele de putere (low, normal și hard), ce oferă un anumit boost de putere în primele secunde de declanșare, și putem monitoriza numărul de puff-uri și seta o limită în acest sens. Totodată, din meniul de configurare avem opțiune de a alege modul de operare (VW sau TC) și firele aferente pentru temperature control. Tot de aici se poate schimba și schema de culori a ecranului și timeout-ul acestuia.

Oprirea și pornirea ecranului se face prin butonul din imediata vecinătate a firebar-ului de pe partea stângă a dispozitivului. Firebar-ul răspunde binișor și îmi place că opune o oarecare rezistență la apăsare, astfel că nu există șanse să se declanșeze accidental în buzunar. De asemenea, asigură și un feedback foarte clicky, extrem de plăcut la apăsare. O implementare aproape perfectă din punctul meu de vedere.

Partea opusă firebar-ului vine într-un finisaj semilucios, la fel ca restul construcției. Aderența este foarte bună, iar muchiile ușor curbate fac ca modul să se așeze perfect în palmă.

Îndreptându-ne atenția asupra părții din spate, suntem întâmpinați de același finisaj semilucios, decorat cu o textură de tip fagure și numele modelului la bază.

La baza dispozitivului găsim portul microUSB pentru încărcare și mențiunea că avem de-a face cu un dispozitiv certificat CE. Prin intermediul portului microUSB putem actualiza firmware-ul și încărca acumulatorul. Încărcarea completă a unui acumulator de 3000 mAh, de la 0 la 100% (3.2 – 4.2 V), durează de regulă cam două ore dacă este utilizat un încărcător cu ieșire de 1.5 – 2 A. Modul are tendința de a se încinge nițel la începutul procesului de încărcare, însă nu atinge temperaturi exagerat de mari, fiind confortabil de utilizat chiar și atunci când operează în mod passthrough (încărcare pe parcursul utilizării). După finalizarea procesului de încărcare, acumulatorul are o tensiune foarte apropiată de pragul de 4.2 V, adică fix acolo unde trebuie, fără nici cea mai mică urmă de supraîncărcare. În ciuda acestui lucru, pentru un plus de siguranță v-aș recomanda să achiziționați totuși un încărcător dedicat. Investiția e accesibilă și vă scapă de potențiale dureri de cap. Încărcătoarele au de obicei mult mai multe protecții și pot asigura o durată de viață mai îndelungată pentru acumulatori.

Modul funcționează cu un singur acumulator 18650, care se introduce prin deșurubarea căpăcelului din zona superioară. Contactele nu sunt placate pe aur, ca pe modurile din gama de top, însă mențin un contact ferm și nu ar trebui să existe căderi de tensiune sesizabile. Conectorul pentru atomizor, amplasat în imediata vecinătate, este montat pe arc, pentru o compatibilitate extinsă cu cât mai multe tipuri de atomizoare, și dispune de un filet solid, ranforsat printr-un inel de aluminiu, care îl menține în poziție chiar și atunci când este aplicată o forță substanțială. Filetul este de foarte bună calitate și nu mi-a creat nicio problemă pe parcursul testării. Am înfiletat un număr de zece atomizoare de la diferiți producători și nici măcar unul nu a rămas înțepenit.

În ceea ce privește performanța, SMOK G-Priv BABY se descurcă admirabil, atât pe modul putere, cât și pe modul temperature control. L-am pus la treaba pe mai multe build-uri, unele chiar la 0.1 Ω, iar rezultatele obținute au fost mai mult decât mulțumitoare, în contextul în care discutăm despre un mod single battery.

În ciuda faptului că la puteri de peste 60 – 70 wați se poate observa o ușoare intrare în PWM, întreruperile sunt de abia sesizabile și nu afectează experiența de utilizare. Sweet spot-ul, dacă îmi permiteți exprimarea, este situat în jurul unei puteri de 50 – 55 ați pe build-uri de 0.2 – 0.4 Ω, cu condiția utilizării unui acumulator de calitate (LG HE4, Sony VTC 5/6, Samsung 25R etc.). La intervalul de putere menționat, curentul livrat este continuu, fără nici cea mai mică variație. În mod temperature control, SMOK G-Priv Baby se comportă la fel de bine, indiferent de sârma utilizată. Pe un build din SS, temperatura este menținută la un nivel relativ stabil, fără tăieri bruște de tensiune. Am făcut și clasicul test cu vata uscată și, așa cum era de așteptat, aceasta nu s-a pârlit deloc.

Pe partea de eficiență energetică, SMOK G-Priv se situează cam pe aceeași linie cu majoritatea modurile single battery 18650 de pe piață, reușind să atingă o autonomie de cam o zi de utilizare medie spre intensivă, la o putere de 40 wați cu o rezistență de 0.4 Ω. Autonomia scade drastic dacă se merge pe o putere mai ridicată și pe un build mai jos, însă acest lucru poate fi rezolvat prin utilizarea unui acumulator de rezervă. Altfel spus, dacă vreți să vapați la puteri ridicate, este obligatoriu să cărați după voi și unul sau doi acumulatori de rezervă.

Tank SMOK TFV12 Baby Prince

După cum vă ziceam și mai sus, versiunea kit a lui SMOK G-Priv Baby vine la pachet cu atomizorul SMOK TFV12 Baby Prince cu capacitate de 4.5 ml și acompaniat de două coil-uri: V8 Baby-Q4 0.4 Ω quadruple coils (preinstalat) și V8 Baby-Q2 0.4 Ω dual coils. Pachetul include, de asemenea, și o sticlă de rezervă normală, nu concavă ca cea din imaginea de mai sus, care limitează capacitatea tank-ului la 3 ml. Nu știu dacă v-ați dat seama din denumirea coil-urilor, dar noul TFV12 Baby Prince funcționează cu același tip de rezistențe ca TFV8 Baby. Așadar și prin urmare, performanțele noului model sunt foarte similare cu cele ale lui TFV8 Baby.

SMOK TFV12 Baby Prince se adresează celor ce își doresc un tank cu performanțe și capacitate superioare, dar într-un form factor ceva mai compact și la un preț mai accesibil decât cel al vârfului de gamă SMOK, TFV12 Prince. În mod evident, aceasta reducere a dimensiunilor afectează într-o oarecare măsură performanțele atomizorului, însă ne alegem și cu unele avantaje. Rezistențele mai mici sunt mult mai economice în ceea ce privește consumul de energie și de lichid și asigură un ramp up time sensibil mai scurt, făcându-le astfel mult mai potrivite pentru modurile de putere joasă, cum este SMOK G-Priv Baby. Legat de îmbunătățirile aduse față de TFV8 Baby, sincer să fiu, nu sunt foarte multe de spus.

Găurile de aerisire sunt un pic mai largi, design-ul arată ceva mai agresiv și avem un sistem de blocare al mecanismului de umplere top filling, printr-un button micuț amplasat pe top cap. Este foarte simplu de utilizat și ne scapă de grija atașării unui vapeband. O altă îmbunătățire poate fi observată la nivelul driptip-ului, care acum este realizat dintr-un material menit să limiteze transferul termic de la secțiunile metalice ale atomizorului. În plus, are și un diametru mai mare.

Filetele, dar și celelalte elemente din construcție, beneficiază de finisaje perfecte, ce se asamblează rapid și perfect. Canalul de umplere este la fel de încăpător ca pe TFV8 Baby, permițându-ne astfel utilizarea chiar și a unor pipete cu vârf gros. Airflow-ul poate fi ajustat de la baza atomizorului și ni se permite un reglaj destul de precis. Dacă alegeți să achiziționați și baza RBA tind să cred că puteți pune la punct chiar și un build pentru mouth to lung.

La capitolul coil-uri, din cele oferite în pachetul lui SMOK G-Priv Baby Kit, V8 Baby-Q4 0.4 Ω este, după părerea mea, cea mai echilibrată opțiune în ceea ce privește consumul de lichid și energie, volum de abur și aromă. Acesta dispune de patru fire aranjate pe verticală, cu rezistență echivalentă de 0.4 Ω, și un canal de airflow vertical destul de generos. Rezistența poate opera la puteri cuprinse 65 – 80 wați și are un sweet spot, conform spec sheet-ului listat de producător, de 50 – 60 wați. În mod evident, volumul de abur nu este la fel de ridicat ca în celorlalte coil-uri mai gurmande, însă compensează printr-o aromă profundă și printr-un airflow foarte larg. De asemenea, am observat că se alimentează foarte bine chiar și cu lichide foarte vâscoase, de genul VPG 9010, cât și cu lichide mai apoase, precum VPG 50/50, fără urme de scurgeri, dry hit sau alte probleme. Dacă mergeți pe lichide mai dulci și pe puteri din zona superioară, coil-ul are o durată de viață de aproximativ 9-10. Bineînțeles, aceste estimări pot varia simțitor în funcție de cât de des vapați, ce lichide folosiți și, mai ales, la ce putere vapați, însă, în general, cam aceasta este durata de viață la care ar trebui să vă așteptați.

Celălalt coil, V8 Baby-Q2 dual coils 0.4 Ω vine cu două fire aranjate pe verticală și are aceeași rezistență echivalentă. Experiența este, în mare parte similară, doar că aroma este un pic mai fadă decât pe celălalt coil, iar alimentarea cu lichide vâscoase parcă nu se face la fel de bine. Avem avantajul unui volum mai mare de abur. Airflow-ul este cam la fel și nu m-am lovit de aburi încinși sau cu gust de ars. SMOK menționează că V8 Baby-Q2 dual coils 0.4 Ω poate opera la puteri cuprinse între 40 – 80 wați și că are un sweet spot cuprins între 55 -65 wați. În legătură cu durata de viață a coil-ului, valorile sunt similare. Una peste alta, este o rezistență foarte bună dacă vreți aburi din plin și sunteți dispuși să sacrificați un pic din aromă.

Verdict

SMOK G-Priv Baby Luxe Edition Kit reprezintă unul dintre cele mai atractive pachete de mod și tank disponibile pe piață. Pe lângă performanțele excelente, SMOK G-Priv Baby aduce și un design unic, solid și atrăgător, precum și o serie de opțiuni avansate de personalizare. Pe noua generație G-Priv, interacțiunea cu display-ul touchscreen este mai simplă ca niciodată, mulțumită inferfeței optimizate și a zonelor de contact extinse, iar faptul că integrează un circuit de încărcare ne scapă de grija achiziționării unui încărcător separat. În completare vine tank-ul SMOK TFV12 Baby Prince, ce livrează un volum impresionant de abur, aromă profundă și un consum redus de energie și lichid. Principala problemă a lui G-Priv Baby rămâne, însă, rezistența la șocuri. Avân în dotare un display cu touchscreen, nu știu cât de bine va face față unei căzături mai zdravene.

Kit-ul este disponibil pe variantele de culoare Prism Rainbow, Black Red, Prism Gold, Purple, Prism Chrome, Green, Prism Gun Metal, Prism Blue și Red. Îl găsiți pe Fasttech la prețul de 73.68 dolari (aprox. 300 Lei, fără TVA).

 • Rating
5.0