Skype suportă acum criptarea conversațiilor

By | ian. 12, 2018

Dacă sunteți preocupați de intimitate, Skype are vești bune. Începând de astăzi, serviciul de instant messaging suportă criptarea end-to-end a conversațiilor. De menționat este că funcția nu este activată în mod implicit pentru toate conversațiile, ci se activează manual, pentru fiecare contact în parte, prin apăsarea simbolului “+” și selectarea opțiunii aferente, exact ca la Facebook Messenger.

De asemenea, persoana adăugată în conversația privată trebuie să accepte cererea, care este validă doar timp de 7 zile. De îndată ce persoana acceptă invitația, conversația va fi vizibilă doar pe terminalul de pe care a fost inițiată. Pentru un plus de securitate, mesajele primite în cadrul unei conversații private nu suportă opțiunea de preview, în centrul de notificări a telefonului, și nici nu pot fi redirecționate către alte contacte.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.