Samsung Galaxy S6 Edge+ lansat oficial

By | aug. 13, 2015

Samsung Galaxy S6 Edge+ se pare că va fi singurul reprezentant al Samsung în Europa pe segmentul de phablet-uri. Din motive necunoscute încă, Samsung Galaxy Note 5 nu va ajunge pe canal oficial în Europa.

20150813BTRHDDQSG1ZATHUZ73DV29W9

Acum să vorbim despre Galaxy S6 Edge+. Sincer să fiu, nu sunt deloc încântat de noua vedetă a Sud-Coreenilor. Același design și aceleași funcții ca pe S6 Edge, singurele plusuri fiind date doar de ecranul generos de 5.7 inci și de specificațiile ușor îmbunătățite. Acum vine și o replică dură, dar adevărată: nu au făcut decât să copieze rețeta iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Măcar dacă ar fi îmbunătățit-o cumva, printr-un acumulator mai generos de exemplu. Cei 3000 mAh vor fi rapid “mâncați” de ecranul QHD de 5.7 inci și de procesorul Samsung Exynos 7420.

Galaxy S6 edge+ Gold Platinum (2)

Am înțeles din prezentarea Samsung Unpacked că integrează o tehnologie de tip wireless fast charging care i-ar permite să se încarce complet în aproximativ 2 ore prin intermediul unui încărcător wireless compatibil. Celelalte îmbunătățiri sunt la fel de irelevante: 1 GB RAM în plus și mici actualizări KNOX. Nu, nu ai (încă) nevoie de 4 GB RAM pe un smartphone. Am vorbit asta în review-ul lui Asus ZenFone 2.

Prețul în schimb, a primit un mic boost – peste 4500 lei pentru varianta cu 32 GB spațiu de stocare. Îl veți găsi în magazine începând cu data de 4 septembrie.

Specificații tehnice:

  • Ecran QHD de 5.7 inci, curbat pe ambele părți
  • Procesor Samsung Exynos 7420
  • 4 GB RAM
  • Cameră foto de 16 MP cu OIS și deschidere f/1.9
  • 32/64 GB spațiu de stocare
  • Conectivitate 4G LTE Cat.6
  • Acumulator 3000 mAh
  • Sistem de operare Android 5.1.1 Lollipop
Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.