Samsung Galaxy Note 5 lansat oficial

By | aug. 13, 2015

Până în prezent, Samsung obișnuia să dezvăluie noii membrii ai familiei Note undeva la începutul lunii septembrie, în cadrul evenimentului anual IFA Berlin. Anul acesta, s-au hotărât să lanseze 2 noi phablet-uri: Samsung Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+, cu câteva săptămâni înainte de IFA, probabil pentru a avea un avantaj în fața gigantului Apple.

Evenimentul Samsung Unpacked din acest an a avut loc simultan în 2 mari orașe ale lumii: New York și Londra și, exact cum am anticipat, noua iterație a seriei vine cu un nou S-Pen și îmbunătățiri importante în materie de design și specificații.

20150813BTRHDDQSG1ZATHUZ73DV29W9

Dispozitivul dispune de un ecran QHD de 5.7 inci, 4 GB de memorie RAM și procesor Samsung Exynos 7420. Camera foto principală integrează un senzor de 16 MP cu OIS, iar cea secundară are un senzor de doar 5 MP. Ambele camere au o deschidere f/1.9. După cum sugerau și leak-urile apărute în ultima săptămână, Samsung Galaxy Note 5 vine cu un acumulator de doar 3000 mAh.

Conform informațiilor furnizate de companie, Note 5 dispune de o tehnologie de tip wireless fast charging care permite o încărcare completă în aproximativ 2 ore prin intermediul unui încărcător wireless certificat. În cazul încărcării prin cablu, timpul de așteptare se reduce la doar o oră.

Galaxy Note 5 Împrumută mare parte din elementele de construcție și design ale gamei Galaxy S6, cu mici schimbări, predominant pe latura inferioară ce găzduiește S-Pen-ul. Practic, 90 % din design-ul său înglobează ADN-ul seriei Galaxy S6.

Puteți urmări întreg evenimentul de lansare aici:

Apropo, telefonul nu va ajunge pe canal oficial în Europa. Cel puțin nu anul acesta. Motivele sunt încă un mister.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.