Apple intenteaza un nou proces impotriva Samsung. De aceasta data este vizat in mod direct un produs Google: Jelly Bean

By | nov. 7, 2012

Dupa ce au castigat in Statele Unite procesul impotriva Samsung, dar au pierdut in Japonia, Apple merg mai departe si dau din nou in judecata producatorul IT sud-korean, de aceasta data vizand nu numai produsele, ci insusi sistemul de operare.
Conform Bloomberg, Apple discuta despre incalcarea dreptului de proprietate intelectuala cu privire la 17 produse de la Samsung, deoarece acestea sunt compatibile cu stylus. Mai mult, Apple considera ca si noul Galaxy Nexus trebuie adaugat la aceasta lista deoarece dispozitivul ruleaza pe sistemul de operare Jelly Bean, insa pentru celelalte dispozitive care opereaza pe acest sistem Apple a anuntat ca nu doresc sa le introduca in cauza pe care au intentat-o.

Apple a mai incercat sa scoata de pe piata tableta Samsung Galaxy Tab 10.1, insa judecatorii nu le-au dat dreptate, iar aceasta situatie e probabil sa se repete si pentru Nexus 10, care insa are stylus inclus in design. Cel mai important aspect al acestui proces este, insa, faptul ca Apple nu a avut niciodata o problema cu dispozitivele in sine, ci cu sistemul de operare Android de la Google.

Desi judecatorul cauzei a vrut sa respinga pretentiile ambelor companii initial, si-a dat seama ca daca va face acest lucru Apple va intenta noi actiuni in judecata, acestia avand o reputatie cunoscuta in acest sens.

Pentru intreaga lume un lucru este evident: Google a inceput sa capete o pozitie dominanta in ceea ce priveste smartphoneurile si a inceput sa-si faca un nume cunoscut si pe piata tabletelor, iar Apple isi vede pozitia amenintata. De aceea, gigantul american incearca sa isi consolideze statutul pe piata prin eliminarea, pe orice cale, a concurentei. Suntem curiosi, in final, care dintre cele doua companii practica o concurenta abuziva, neloiala, si care dintre ele va fi prima care va surclasa pe cealalta prin produse de calitate, nu prin imagini patate in instantele judecatoresti si presa.