LG a lansat LG G4 în România

By | mai 30, 2015

C18G5240

LG a lansat acum 2 zile smartphone-ul LG G4 în cadrul unui eveniment de lansare care a avut loc în București, la Palatul Bragadiru.

LG G4 este un smartphone elegant, ce oferă utilizatorilor o experiență vizuală superioară și o experiență de utilizare avansată. Camera foto de pei LG G4 dispune de o lentilă cu apertură F 1.8, care permite ca până la 80 % mai multă lumină să atingă senzorul de imagine. Ecranul este de tip IPS Quantum și prezintă îmbunătățiri la toate capitolele față de ecranul Quad HD prezent pe LG G3. Design-ul exterior Slim Arc și interfața software a LG G4 sporesc ergonomia și ușurința în utilizare.

LG G4 este disponibil în România în varianta cu carcasă de piele de cea mai bună calitate, în 3 culori. LG G4 mai este disponibil și în alte variante pentru capacul din spate: Ceramic White, Metallic Gray și Shiny Gold.

Design-ul Slim Arc oferă o protecție sporită a ecranului, telefonul fiind cu aproximativ 20 % mai rezistent decat un telefon cu ecran plat, mai ales în situația căderii cu ecranul în jos.

DT__8388

Camera foto de 16 MP de pe LG G4 a fost proiectată pentru a permite realizarea unor imagini excelente, chiar și în condiții slabe de iluminare. Modul manual permite fotografilor profesioniști să controleze focalizarea, expunerea, ISO, compensarea expunerii și balansul de alb pentru fiecare poză în parte. De asemenea, imaginile pot fi salvate și în format RAW.

LG G4 este primul telefon care utilizează display-ul IPS Quantum de 5.5 inci, care permite o reproducere a culorilor cu 20 % mai bună, îmbunătățirea luminozității cu 25 % și contrast mai mare cu 50 %.

Acumulatorul are o capacitate de 3000 mAh și asigură o autonomie cu 20 % mai mare decât cea a lui LG G3. Procesorul este de tip Qualcomm Snapdragon 808 Hexa-Core și asigură performanțe ideale în orice scenariu de utilizare, menținând în același timp și un consum redus de energie.

LG G4 rulează Android 5.1 Lollipop, peste care este aplicată noua interfață proprietară LG – LG UX 4.0, care aduce câteva îmbunătățiri importante:

 • Quick Shot – Realizează fotografii prin dubla atingere a butonului volume down.
 • O aplicație de galerie îmbunătățită pentru a viziona cu ușurință mii de fotografii și videoclipuri.
 • Event Pocket – Permite utilizatorilor să creeze un calendar unic prin drag-and-drop-ul evenimentelor și întâlnirilor din mai multe calendare și canale social media.
 • Smart Notice îmbunătățit – Oferă notificări despre vreme, călătorii și altele prin analizarea obiceiurilor utilizatorilor, cum ar fi metoda prin care utilizatorul merge la muncă.

LG G4 oferă 100 GB de spațiu de stocare pe Google Drive, pe lângă cei 15 GB disponibili în mod gratuit.

În plus, LG  a realizat un parteneriat cu brand-ul de încălțăminte și accesorii din piele Musette pentru a aduce celor ce au cumpărat un telefon LG G4 un plus de eleganță. Aceștia pot achiziționa produse din magazinul online Musette prin intermediul unui voucher de 500 lei primit odată cu înregistrarea produsului. Promoția se desfășoară în perioada 1 iunie – 31 august.

LG G4 este disponibil începând cu această săptămână în oferta tuturor operatorilor de telefonie mobilă, dar și la diverși retaileri din sfera IT din România.

În cadrul evenimentului am avut ocazia să mă joc timp de câteva minute cu noua vedeta a coreenilor de la LG. Am rămas plăcut impresionat de modelele cu piele pe spate, au o aderență excelentă și stau foarte bine în mână. Curbura subtilă a ecranului asigură la rândul ei un plus de eleganță.

La nivel de optimizare și software, telefonul stă ceva mai bine decât generația precedentă. Nu am remarcat întârzieri sau blocaje, telefonul zboară prin meniuri și aplicații. Datorită rezoluției superioare, testele sintetice nu au raportat rezultate foarte impunătoare, însă vă asigur că de data aceasta nu trebuie să ne facem griji cu privire la performanță. Deși rulează unul dintre cele mai puternice procesoare venite din partea Qualcomm, temperatura dispozitivului s-a menținut la un nivel minim pe întreagă durată de desfășurare a testelor.

Cele mai importante îmbunătățiri sunt într-adevăr la nivelul camerei foto. Locația unde a avut loc evenimentul nu asigura condiții propice pentru fotografiere însă, chiar și așa, LG G4 a reușit să captureze o serie de cadre excelente, lipsite de imperfecțiuni majore.

Despre autonomie nu vă pot spune prea multe. Urmează să testez telefonul în perioada imediat următoare și să trasez impresiile complete sub forma unui review detaliat, așa cum v-am obișnuit.

Specificații tehnice LG G4:

 • Display Quad HD IPS Quantum de 5.5 inci
 • Procesor Qualcomm Snapdragon 808 Hexa-Core
 • 3 GB LPDDR3 RAM
 • 32 GB spațiu de stocare + slot card microSD
 • Cameră foto: Spate 16 MP cu apertură F 1.8 și OIS 2.0; Spate: 8 MP
 • Sistem de operare Android 5.1 Lollipop
 • Conectivitate 4G Lte Cat4, Wi-Fi b/g/n/AC, Bluetooth 4.1
 • Acumulator detașabil de 3000 mAh
 • Culori disponibile: Ceramică: Metallic Gray și Shiny Gold; Piele naturală: Black, Brown, Red, Sky Blue, Beige și Yellow.
Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.