Lenovo Mobile se transformă în Motorola

By | aug. 26, 2015

Acum câteva săptămâni, Lenovo a anunțat că pe viitor întreaga activitate de dezvoltare și producție de smartphone-uri se va transfera complet către Motorola, companie pe care a achiziționat-o anul trecut.

Astăzi, Chen Xudong, președintele Lenovo Mobile Group a declarat că în viitorul apropiat Lenovo Mobile nu va mai exista ca o entitate separată, ci va fi absorbită în totalitate de Motorola.

Ce înseamnă asta? Vom vedea mult mai multe dispozitive dezvoltate sub umbrela Motorola, mai ales pe segmentele low-end și mid-range, acolo unde Lenovo are o cotă de piață foarte importantă pe piețele din Asia.

Deja se vede asta prin prisma ultimelor lansări de produse: gama Moto X, considerată până în prezent high-end, a fost împărțită în 2 noi dispozitive: Moto X Style, un model cu specificații de top și Moto X Play, un terminal cu specificații modeste. În mod evident, Lenovo încearcă să profite de numele și succesul Motorola pentru a propulsa vânzările de produse din toate segmentele de preț. Fiți sigur că această strategie nu va face decât să inducă în eroare consumatorii.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.