O categorie noua pe forum : Decodare telefoane (SIM unlock)

By | dec. 11, 2012

Un aspect destul de important cand vine vorba de achizitionarea unui telefon, fie ca este nou de la unul din operatorii cunoscuti (in cazul nostru Orange, Vodafone, Cosmote, RDS) sau second hand este blocarea impusa intr-o anumita retea.  In cazul in care intentionam sa cumparam un telefon blocat trebuie sa luam in calcul si costul unei eventuale deblocari care poate face costul final destul de piperat.

Nou: UnlockUnit pune la dispozitia utilizatorilor interesati un serviciu simplu, rapid si ieftin pentru decodarea telefoanelor Android, iOS si BlackBerry. Consulta review-ul nostru pentru serviciile UnlockUnit aici.

In mod normal decodarea se face prin caulcularea unui cod de deblocare folosind codul IMEI de catre operatorul de la care a fost achizitionat telefonul, insa sumele cerute de catre acestia sunt destul de mari, ajungand si la 400 RON . Un impediment major apare in momentul in care telefoanele sunt cumparate din alta tara, uneori fiind nevoie chiar si de un abonament la operatorul respectiv pentru a beneficia de aceasta deblocare (un exemplu cunoscut de mine fiind Verizon USA). Aici intervin serviciile (site-urile) care furnizeaza coduri de deblocare la cerere, pe baza IMEI-ului. Furnizorii acestui tip de serviciu au in general prieteni/cunostinte in interiorul operatorilor respectivi de la care fac rost intr-un timp relativ scurt de coduri de deblocare la preturi avantajoase (4-10$). Nu multa lume (cel putin pe meleagurile noastre) stie de existenta acestori tipuri de servicii. Cei care stiu au rezervari cand vine vorba onestitatea acestora si daca isi vor onora sau nu comanda.

O alta modalitate de deblocare pentru unele telefoane este din software. In acest caz amintim Samsung Galaxy S sau Samsung Galxy S2 care se deblocheaza cu ajutorul unei aplicatii Android.

Deoarece nu toata lumea are acces la informatiile necesare o parte dintre utilizatori apeleaza la asa zisele service-uri GSM  pentru deblocare. Acestea se folosesc fie de serviciile care furnizeaza codurile IMEi fie de decodarea software si va taxeaza cu un pret exorbitant in comparatie cu costul real al operatiunii.

Acesta este motivul pentru care ne-am propus sa deschidem pe forum o sectiune speciala dedicata decodarii telefoanelor Android in care sa adunam o colectie de tehnici de decodare pe care sa le punem la dispozitia utilizatorilor. Din start excludem prezenta oricarui service GSM sau utilizatorilor care intentioneaza sa faca profit din decodare.

Pentru a pastra ordinea vom impune urmatorul set de reguli:

  • Reclama de orice fel este interzisa.
  • Ofertele de decodare din partea utilizatorilor sau service-urilor GSM cu scopul de a face profit este interzisa.
  • Nu se vor face cereri/intrebari (Fara postari de genul: Cum decodez telefonul X ?).
  • Toate titlurile vor incepe cu Decodare“model de telefon
  • Se vor posta tutoriale de deblocare software cat mai explicite
  • Se vor posta link-uri catre site-uri ce ofera decodare IMEI cu preturi decente pe care le-ati incercat si au fost ok. Va trebui sa precizati modelul exact, pretul si timpul in care v-a fost oferit codul de deblocare.

Acestea fiind zise va asteptam pe forun in sectiunea

Decodare telefoane (SIM unlock)