Cum sa rulezi aplicatii Android pe un PC cu Windows

By | mart. 28, 2012

De ceva vreme a apărut o aplicaţie care permite rularea în mod nativ a aplicaţiilor Android pe un calculator cu sistem de operare Windows 7, dar cu multe instabilităţi. Acum este disponiblă versiunea Beta 1 a aplicaţiei BlueStacks care este de această dată mult mai stabilă, dar şi compatibilă cu sisteme de operare mai vechi, cum ar fi Windows XP şi Windows Vista.

Care ar fi rostul unei asemenea aplicaţii? Primul lucru la care ne putem gândi este testarea de aplicaţii înainte de a le instala pe dispozitivele noastre, dar şi curiozitatea ne poate împinge să vedem cum ar rula aceste aplicaţii fluent, asta dacă avem un dispozitiv cu sistem de operare Android mai puţin performant.

Este permis accesul la câteva Market-uri, cel mai important dintre ele fiind cel oferit de Amazon.

De reţinut este că aveţi nevoie de un sistem decent, să zicem minim un dual core chiar şi de generaţie mai veche împreună cu o placă video decentă şi în jur de 4 GB Ram. Aplicaţia este cunoscută pentru faptul că este o “fomistă” de memorie RAM.

Pe Windows XP necesită minim .Net Framework 2.0 SP2 şi Windows Installer 4.5. Dacă nu sunt respectate aceste cerinţe pe un sistem cu Windows XP, aplicaţia pur şi simplu va refuza să se instaleze.

Aplicaţia o puteţi descarcă de aici.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.