Cum sa comanzi OnePlus One in Romania

By | feb. 1, 2015

one_plus_one_13

Probabil ca ati auzit deja de OnePlus One, flagship killer-ul momentului, asa cum il numeste compania chineza. OnePlus One este un terminal de top ce vine la un pret de achizitie de doar 300 $. Un chilipir daca luam in calcul ecranul de 5.5″ Full HD, procesorul Qualcomm Snapdragon 801, cei 3 GB RAM si acumulatorul de 3100 mAh. Puteti consulta review-ul nostru pentru OnePlus One aici.

Din pacate insa, telefonul poate fi achizitionat doar pe baza unei invitatii si in momentul de fata nu se fac livrari pe teritoriul Romaniei. Exista totusi o metoda prin care puteti procura un OnePlus One in Romania prin canalul de distributie oficial:

  • Poate cel mai important element al procesului este procurarea unei invitatii. Daca aveti putina rabdare puteti face rost de o invitatie urmarind grupurile de discutii OnePlus One de pe Facebook. Trebuie sa actionati rapid atunci cand vedeti sintagma “global/international invites”. Invitatiile “indian specific” nu sunt de ajutor, fiind utilizabile doar pe teritoriul Indiei. Un exemplu de astfel de grup aici. Fiti amabili in conversatie si cel mai probabil veti primi o invitatie gratuita pentru cumpararea unui OnePlus One!

Capture

  • Miscati-va repede! Majoritatea invitatiilor sunt acordate cu 24-48 de ore inainte sa expire. In eventualitatea in care un membru al grupului va ofera o invitatie trebuie sa dati Claim invite.
  • Inregistrati-va pe site-ul unui serviciu de mail forwarding, preferabil din Germania. Un astfel de serviciu receptioneaza coletul vostru si il trimite mai departe spre Romania. Recomand mailboxde.com pentru seriozitate si costuri reduse. In momentul in care va inregistrati vi se aloca automat o adresa de forma :

Mailboxde.com e.K.
Your Name, ID …
Dresdner Str. 9
02763  Zittau, Germany

  • Asigurati-va ca nu aveti un cont de PayPal care sa fie legat de cardul vostru de credit. Accesati OnePlus.net/de si adaugati in cos produsele dorite. La checkout completati campurile de billing si shipping adress cu adresa furnizata de serviciul de mail forwarding. Efectuati plata prin PayPal selectand optiunea “Pay without PayPal account – credit card” si completati campurile cu adresa furnizata mai sus + datele cardului. Tineti minte ca factura platita va include si costurile de livrare catre serviciul de mail forwarding (16 Euro pentru standard shipping/30 Euro pentru express shipping). Exemplu de interval de livrare cu standard shipping de la depozitul OnePlus One pana la warehouse-ul serviciului de mail forwarding:

Capture

  • Telefonul ar trebui sa ajunga in decurs de cateva zile in depozitul companiei de mail forwarding. In acest moment trebuie sa efectuati o plata care sa acopere comisioanele de livrare + costul transportului. Daca alegeti serviciul de livrare door-to-door de la UPS, costurile de livrare catre Romania nu ar trebui sa depaseasca 20 Euro.

Intregul proces de livrare nu depaseste de obicei 10 zile. Pe langa costurile dispozitivului (350 $ pentru varianta cu 64 GB spatiu de stocare), costurile totale de livrare nu ar trebui sa depaseasca 35 Euro daca alegeti serviciile de standard shipping. Coletele sunt asigurate pe toata perioada tranzitului, asadar in eventualitatea in care coletul se rataceste pe undeva vi se va rambursa integral valoarea achitata.

Daca aveti intrebari zona de comentarii va sta la dispozitie. :D

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.