Cum să instalezi asistentul vocal Cortana pe dispozitivul tău Android

By | iul. 20, 2015

CortanaHero

Cortana, la fel ca și Siri sau Google Now, este un asistent vocal dezvoltat de Microsoft pentru Windows Phone ce urmează să-și facă debutul și în varianta Android undeva în următoarele săptămâni. Momentan, nu îl găsiți în Google Play sau în alte magazine de aplicații dat fiind faptul că încă se află în plin proces de dezvoltare.

Din fericire, unul din build-urile beta ale Cortana pentru Android a fost scurs pe internet, putând fi descărcat și instalat pe cam toate dispozitivele ce rulează Android 4.1 sau o versiune superioară.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați fișierul APK, să activați funcția de instalare din surse necunoscute în setările telefonului și să instalați pachetul. Momentan, anumite funcții pot să nu funcționeze corect sau pot duce la o descărcare accelerată a bateriei. Este recomandat să instalați Cortana doar pe un dispozitiv de testare, neesențial pentru activitățile zilnice.

Puteți descărca APK-ul de aici.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.