Asus lansează un utilitar de deblocare al bootloader-ului pentru întreaga gama ZenFone 2

By | oct. 15, 2015

 

În universul Android procesul de deblocare al bootloader-ului este de multe ori sinonim cu cuvântul libertate. Libertate pentru instalarea unor distribuții Android alternative și, de ce nu, pentru rularea unor alte sisteme de operare precum Firefox OS, Jolla sau Windows Phone.

IMG_5206

Din păcate însă, foarte puțini producători oferă utilitare sau servicii care să-ți permită deblocarea oficială a bootloader-ului. Samsung și LG sunt poate cele mai negative exemple din acest punct de vedere. Dacă ești pasionat Android și/sau dezvoltator de ROM-uri alternative recomandarea mea ar fi ca pe moment să eviți pe cât posibil aceste branduri.

Din fericire, companiile mai mici încep încet încet să ofere mai multă libertate dezvoltatorilor și utilizatorilor avansați. Lista include nume precum HTC, Sony, Google și, începând de astăzi, Asus.

Da, Asus îți permite acum deblocarea bootloader-ului pentru întreaga gamă de smartphone-uri ZenFone 2, însă, așa cum era de așteptat, acest lucru atrage după sine și posibila anulare a garanției.

Din câte am înteles din diverse surse, o reblocare a bootloader-ului nu va readuce device-ul în starea inițială, diverși participanți ai platformei Reddit aducând în discuție o variabilă voided (trad. garanție anulată) afișată la momentul inițializării sistemului.

Mai multe detalii aici.

Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.