Allview Viva H10 Review

By | iul. 15, 2014

Allview este în momentul de față poate cel mai important jucător de pe piața locală a tabletelor și telefoanelor inteligente. De la smartphone-uri și tablete situate în jurul a 400 RON până la dispozitive high end ce ating pragul de 2000 RON, Allview își propune să atace fiecare segment de piață cu dispozitive performante la un preț cât mai atractiv pentru consumatori.

Allview Viva H10 este o tableta de performanțe medii ce dispune de conectivitate 3G și de un acumulator de 6500 mAh.

Prețul de achiziție este unul corect, raportat la specificațiile produsului. Allview Viva H10 poate fi achiziționat direct de la Allview pentru ~ 1000 RON.

Specificatii Allview Viva H10

Dimensiuni       244 * 174 * 10,1 mm

Greutate            612,4 g

Ecran                  IPS-LCD 10,1 inch 1280×800 pixeli

CPU                      Cortex-A7 1,2 Ghz Quad Core

GPU                      PowerVR SGX544 MP

RAM                     1 GB DDR3

Stocare                16 GB, slot microSD

SIM                        mini SIM

Conectivitate     Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0, 3G

Acumulator        6500 mAh (standby 325 h, utilizare 7h)

Construcție și design

Deși întregul ansamblu al tabletei este constituit din materiale plastice, construcția este foarte solidă și plăcută la atingere. Partea frontală integrează, pe lângă ecranul de 10.1 inch, și o cameră de doar 0,3 MP dedicată videoconferințelor,

Butonul de power este amplasat pe muchia superioară, în timp ce cele de volum sunt pe muchia din dreapta. Alături de butoanele de volum există și un buton de back foarte util mai ales atunci când navigăm pe internet.

Pe muchia superioară avem și portul microUSB 2.0, portul de încărcare DC 5V (NU se încarcă prin USB), portul mini HDMI și jack-ul pentru căști. Soluția de încărcare prin intermediul unui port individual este cel puțin ciudată, tabletă încărcându-se prin USB doar atunci când este conectată la calculator.

Pe partea posterioară avem o suprafață mată ce contribuie la gradul de aderență a dispozitivului în utilizare, însă care poate deveni un adevărat magnet de amprente dupa doar câteva minute de utilizare.

Camera foto de 5 MP este centrată pe partea superioară a dispozitivului, iar în jurul acesteia se află un capac detașabil care scoate la iveală slotul pentru mini SIM, cel pentru microSD și un mic buton de reset care va fi utilizat în eventualitatea în care tableta nu mai răspunde.

Cele 2 difuzoare însă nu au fost amplasate prea bine, putând fi acoperite cu ușurință în situația în care orientați tableta în modul panoramic sau în cazul în care preferați utilizarea pe o suprafață plană.

Design-ul nu include elemente care să iasă prea mult în evidență și este relativ simplu și comod. Gradul de manevrabilitate este ridicat datorită greutății reduse și a ușoarei curburi a suprafeței din spate. Pe ecran este preaplicată o folie de protecție care se zgârie destul de ușor și care poate fi îndepărtată relativ simplu.

Hardware

Ecranul IPS-LCD de 10.1 inch este satisfăcător în majoritatea cazurilor, problema principală ar fi rezoluția relativ scăzută de 1280*800 pentru un display de o așa dimensiune. Tocmai din această cauză culorile pot părea ușor șterse și neclare în anumite situații. În rest, nivelul constrastului este destul de bun, unghiurile de vizualizare la fel de bune, fiind vorba de un panel IPS, iar în lumina directă a Soarelui nu există probleme de lizibilitate a conținutului afișat.

Configurația hardware este una destul de modestă pentru vremurile noastre, astfel avem un procesor Cortex A7 Quad Core de 1,2 Ghz acompaniat de 1 GB RAM.

În ciuda acestei configurații, Allview Viva H10 se comportă destul de bine în desfășurarea diverselor activități precum navigarea pe internet, vizionarea de filme în format HD și chiar jocuri intensive din punct de vedere grafic. Rulează fără probleme jocuri precum Clash of Clans, Temple Run 2, Candy Crush Saga șamd, precum și titluri ceva mai pretențioase precum Real Racing 3, GT Racing 2, Dead Trigger 2, însă cu mici agățări pe ici pe colo.

Am ales AnTuTu pentru raportarea unui scor în vederea comparației cu alte dispozitive iar ca idee se situează undeva peste Samsung Galaxy S2.

În condițiile unei utilizări intensive am observat că suprafața din spate nu se încinge foarte tare așa cum este cazul altor produse situate la un preț similar. Prin utilizare intensivă întelegem joc 3D peste 30 de minute, o oră – 2 navigare web, vizionare film HD, ș.a.m.d.

Acumulatorul este de 6500 mAh și se încarcă de la 0 la 100% undeva la 3 ore jumătate utilizând încărcătorul din pachet. Autonomia susținută este în medie în jur de 5-6 ore utilizare continuă cu conexiune de date dezactivată și Wi-Fi activat, iar daca alegem să utilizăm o conexiune de date 3G autonomia poate scădea chiar și cu 50%, in funcție de scenariul de utilizare, rețea sau nivelul semnalului.

În testele de autonomie tableta a fost utilizată pentru navigare pe internet utilizând browserul Chrome, chat pe Facebook Messenger, YouTube, social media (Facebook, Twitter, Google+, Instagram) și vizionare de videoclipuri HD stocate local tocmai pentru a imita o situație de utilizare reală.

Performanțele multimedia sunt grozave, videoclipurile HD rulează fluent, iar calitatea audio este incredibil de bună chiar și prin intermediul difuzoarelor integrate. Sunetul se ridică la un volum destul de înalt și nu apar prea multe distorsiuni. Dacă evitați căștile din pachet și alegeți o pereche ceva mai performantă aveți șansa să obțineți o audiție chiar foarte bună, comparabilă cu un smartphone de top.

Capacitatea de stocare integrată este de 16 GB, dintre care doar ~ 13 GB vor fi disponibili pentru utilizator în vederea instalării de aplicații și stocarea de conținut multimedia. Dacă nu vă mulțumiți cu atât există și posibilitatea extinderii capacității de stocare cu ajutorul unui card microSD de până la 32 GB.

Software și interfață

Allview Viva H10 încă rulează bătrânul Android 4.2.2 care a fost lansat acum mai bine de un an. Peste acest Android nu s-au aplicat foarte multe modificări, singurele diferențe în comparație cu un Android vanilla (stock) sunt reprezentate de mici elemente grafice și funcții minore.

Nu că ar fi ceva rău, e chiar bine să nu simți nevoia să-ți rootezi dispozitivul doar ca să scapi de setul de 100 de aplicații inutile preinstalate. Singurele funcții integrate și care chiar își dovedesc utilitatea sunt cele de oprire/pornire automată la ore prestabilite și cele de creare a unor profile audio.

Interfața se mișcă foarte bine, rare sunt blocajele sau agățările. Probleme de performanță apar de obicei în situații stresante unde ai multe aplicații deschise în fundal și comuți des de pe una pe alta. Dacă te rezumi la task-uri simultane simple precum navigarea pe internet și redactarea unui e-mail, nu ar trebui sa existe probleme.

Concluzie

Așadar, această tabletă ți se potrivește dacă preferi o experiență de utilizare simplă, cât mai apropiată de cea stock Android, fără aplicații inutile preinstalate și fără interfețe grafice obositoare.

Rămâi conectat în permanență cu ajutorul modemului 3G integrat și ai parte de o autonomie ridicată grație acumulatorului de 6500 mAh.

Pro: performanțe ridicate, software bine optimizat și curat. construcție solidă și plăcută, slot microSD, modem 3G integrat

Contra: rezoluție display

 • Construcție și design - 8/10
  8/10
 • Performanțe generale - 8/10
  8/10
 • Autonomie - 8/10
  8/10
 • Cameră foto - 6/10
  6/10
 • Software și interfață - 9/10
  9/10
 • Raport calitate/preț - 9/10
  9/10
8/10
User Rating 3.5 (2 votes)
Sending
Author: Razvan Balica

Pasionat de Android inca de cand am pus prima data mana pe un astfel de dispozitiv. Imi place sa experimentez diferite configuratii (a se citi ROM-uri custom) pentru a spori experienta de utilizare. Testez ultimele dispozitive mobile lansate si redactez recenzii de specialitate. Apreciez discutiile, comentariile si opiniile transmise intr-un mod civilizat si bazat pe argumente. In prezent utilizez un Huawei Nexus 6P cu CyanogenMod 13 si ElementalX custom kernel.