SMOK Stick M17 [REVIEW]

By | Noi 11, 2017

Cu toate că și-au concentrat eforturile în a dezvolta foarte multe soluții de vapat high-end, chinezii de la SMOK nu au uitat de acele persoane care fac pentru prima dată trecerea la un vaporizator și care, de cele mai multe ori, nu au un buget foarte generos spre a achiziționa un mod, tank, încărcător, acumulatori etc. Pentru aceștia, producătorul are un line-up generos de starter kit-uri, care de obicei includ un mod electronic tubular, cu acumulator integrat, și un tank de performanțe medii, gândit să livreze o experiență de vapat satisfăcătoare și, totodată, foarte echilibrată în ceea ce privește consumul de energie și de lichid.

SMOK Stick M17 costă doar 20 dolari și este un dispozitiv all in one cu baterie de 1300 mAh și tank cu capacitate de 2 ml. La fel ca mai toate AIO-urile de pe piață, SMOK Stick M17 utilizează un conector proprietar pe care se infiletează direct rezistența. Prin intermediul unui astfel de design, se obține o minimizare a construcției, dar și o reducere considerabilă a costurilor de fabricație. Totodată, acest design are și avantajul unei mentenanțe mult mai simple – un aspect foarte important pentru vaperii începători. Pe de altă parte, conectorul proprietar ne limitează opțiunile, în sensul că nu putem utiliza alte tipuri de tank-uri. Însă, sincer să fiu, acest lucru era de așteptat având în vedere costul redus de achiziție. Înainte de a începe analiza produsului, trebuie să știți că discutăm despre un AIO MTL, prevăzut cu 2 canale de aerisire destul de restrictive și rezistențe de 0.6 Ohmi.

Specificații:

 • Material: oțel inoxidabil
 • Dimensiuni: 17.5 x 130.65 mm
 • Greutate: 77 grame
 • Capacitate acumulator: 1300 mAh
 • Rezistențe suportate: 0.5 – 1.0 Ohm
 • Curent standby: sub 30 uA

Ce găsiți în pachet:

 • 1 x SMOK Stick M17
 • 1 x rezistență de 0.6 Ohm preinstalată
 • 1 x rezistență de 0.3 Ohm de rezervă
 • 1 x cablu microUSB pentru încărcare
 • 2 x vapeband
 • 1 x garnitură canal de umplere de rezervă
 • 1 x manual de instrucțiuni în limba engleză

Ambalajul este destul de compact și simplu, elementele kit-ului fiind protejate printr-un strat gros de spumă. Pe cutie găsim inscripționate specificațiile produsului, varianta de culoare, precum și câteva avertismente de utilizare.

După cum vă spuneam și la începutul articolului, procesul de asamblare este relativ simplu. Pentru a înțelege mai bine ansamblul de componente, vă invit să studiați ilustrația de mai jos, extrasă de pe site-ul producătorului.

Construcția dispozitivului măsoară 17.5 mm în diametru, 130.65 mm înălțime și cântărește doar 77 grame, fiind astfel extrem de ușor de transportat în buzunarul pantalonilor sau în poșetă. Principiul de funcționare este foarte similar cu cel al tradiționalelor baterii eGo: 5 apăsări succesive pentru pornirea/oprirea dispozitivului, o apăsare pentru declanșare și un LED prin care ni se arată nivelul de încărcare al bateriei. Butonul de fire are un feedback foarte bun, se apasă relativ ușor și este destul de bine izolat împotriva contactului cu lichid.

Portul de încărcare microUSB este situat pe partea din spate. Modul sau bateria, cum vreți să-i spuneți, operează la tensiuni cuprinse între 3.4 – 4.2V și se încarcă la 5v @ 1A.

Referitor la înărcare, utilizând un alimentator cu ieșire de 5V @ 1A, SMOK Stick M17 se încarcă complet în aproximativ 2 ore, ceea ce e un pic cam lent dacă avem în vedere capacitatea relativ redusă a acumulatorului. E de apreciat totuși că pe parcursul încărcării nu am avut de-a face cu temperaturi ridicate, iar modul a putut fi folosit chiar și după doar 5 minute de încărcare.

Cele 2 orificii de airflow sunt amplasate la baza modului, un pic mai sus decât portul microUSB. Mi s-a întâmplat de vreo câteva ori să se scurgă lichid prin acest orificii, însă, din fericire, modul în care acestea sunt aranjate nu a permis trecerea lichidului în portul microUSB. Dat fiind conectorul proprietar, nu am avut ocazia să încerc alte tank-uri cu build-uri mai joase, însă pe rezistențele incluse de 0.6 Ohmi, am obținut o autonomie de o zi de utilizare, într-un regim de utilizare mediu spre intensiv. Ca să vă faceți o idee, performanțele lui SMOK Stick M17 la capitolul autonomie sunt cam pe același nivel cu cele ale unui mod single battery 18650.

Fiind o soluție dedicată începătorilor, nu avem posibilitatea de a regla airflow-ul, însă pentru cei ce caută un lung inhale un pic restrictiv își face treaba cu brio. Umplerea tank-ului se realizează prin sistemul proprietar SMOK de tip top filling. Doar glisați zona superioară a tank-ului și introduceți picurătorul în orificiul dedicat – simplu și rapid.

Momentan este disponibil doar un singur tip de coil, cu două fire aranjate pe verticală, ce rezultă într-o rezistență de 0.6 Ohmi. Aburul este dens, aroma este mai mult decât acceptabilă, iar vata se alimentează foarte bine chiar și cu lichide vâscoase, de tipul 90/10 VPG. Nu m-am lovit nici măcar de un singur dry hit pe parcursul utilizării. Despre airflow nu prea am ce să vă zic, acesta fiind optimizat în principal pentru mouth to lung.

Verdict

SMOK Stick M17 este un vaporizator all in one destinat începătorilor fără prea mari pretenții, care excelează mai ales la capitolul ușurință în utilizare. Bănuiesc că nu mai are rost să zic că este cu mult superior oricărei baterii eGO, atât din punct de vedere a autonomiei, cât și din cel al calității și volumului de abur. Momentan nu îl găsiți la magazinele din România, însă îl puteți achiziționa de la magazinele de profil din China la un preț de aproximativ 20 dolari. Tot acolo veți găsi și rezistențe compatibile.

Pro:

 • raport calitate/preț
 • construcție compactă
 • performanțe bune pentru clasa sa de preț

Contra:

 • timp de încărcare
 • Rating
5.0