Un absolvent al Facultatii de Fizica a construit un robot folosind un telefon Android

By | 31 august 2011

android computer operated reconnaisance entity

Un student de la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti a construit pentru lucrarea sa de licenta un robot folosind un telefon cu system de operare Android 2.2 .Numele robotului este Computer Operated Reconnaissance Entity v2.0 sau simplu CORE v2.0.

Telefonul in cauza este un Samsung Galaxy i5500 montat pe o platforma mobila. Robotelul este comandat de la distanta prin wireless sau internet in concordanta cu stream-ul video transmis cu ajutorul camerei video interne si poate fi folosit pentru supraveghere sau explorare in locuri greu accesibile sau chiar letale ( zone cu grad ridicat de pericol chimic, biologic sau radioactiv). Dispozitivul poate fi adaptat in functie de necesitati prin simpla instalare a unor aplicatii Android. De exemplu, in momentul de fata robotelul are instalat pe el o aplicatie care permite masurarea campurilor magnetice si a nivelelor acustice folosind senzorii interni.

Mai jos aveti cateva poze cu robotelul iar autorul ne-a promis ca ne va pune la dispozitie planurile, metodele de configurare si construire prin publicarea lucrarii sale open-source dar si un filmulet cu el in actiune.

android computer operated reconnaisance entity

android computer operated reconnaissance entity

Update! Acum avem la dispozitie si planurile de constructie.